Åslög

Åslög kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Åslög och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Åslög

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Åslög.

Motsatsord till Åslög

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Åslög.

Vad betyder Åslög?

  1. ett kvinnonamn

Böjningar av Åslög

  1. Åslög
  2. åslögs

Exempel på hur ordet Åslög kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Åslög används i svenska tidningar

  1. – Nu väntar gräs och gråbo, säger Åslög Dahl, på pollenlaboratoriet på Göteborgs universitet.
  2. Pollenforskaren på Göteborgs universitet, Åslög Dahl, menar att det finns vissa symptom för Covid–19 som är lättare att skilja från allergiska reaktioner vid pollenallergi än andra.
  3. – Ja, det här är inte isolerat till mars–april, det är en del som har haft besvär redan innan, säger Åslög Dahl, forskare inom biologi– och miljövetenskap vid Göteborgs universitet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Åslög är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.