ÖB

ÖB är synonymt med överbefälhavare.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ÖB och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ÖB

överbefälhavare

Motsatsord till ÖB

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ÖB.

Vad betyder ÖB?

 1. överbefälhavare

Böjningar av ÖB

 1. ÖB

Exempel på hur ordet ÖB kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet ÖB används i svenska tidningar

 1. Årets sommarjobb för ÖB är att räkna på vad 25 miljarder räcker till och hur det ska fördelas mellan armén, flygvapnet och marinen när 60 procent av försvarsberedningens förslag måste strykas.
 2. Efter avslöjandet har både ÖB och försvarsministern kallats till försvarsutskottet.
 3. ÖB Bydén på Folk och Försvars rikskonferens 2017.
 4. Bland flygkraschens 96 dödsoffer fanns förutom Kaczynski bland andra hans hustru Maria, Polens ÖB och cheferna för landets alla försvarsgrenar.
 5. ÖB sade att ungefär 75 procent av beredningens förslag ändå skulle gå att genomföra till 2030.
 6. Försvarsmakten och ÖB vill genomföra alla föreslagna satsningar inom ”de blå” försvarsgrenarna flygvapnet och marinen till 2025.
 7. Resultatet blev en presskonferens i Rosenbad med ÖB Sverker Göranson, statsminister Stefan Löfven (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) bara några veckor efter att jakten hade avslutats.
 8. När ÖB har räknat på saken saknas 55 miljarder kronor givet den nivå på försvarsanslaget som beredningen räknat på.
 9. ÖB har gjort vad försvarsministern har sagt, men under ett slags protest om att det fattas pengar.
 10. Det var den 1 februari som Anders Brännström anmälde Försvarsmakten för kränkande särbehandling i samband med att ÖB Micael Bydén beslutat att skilja Brännström från sin tjänst som chef för Högkvarterets totalförsvarsavdelning.
 11. Men ÖB som sparkade Brännström har sagt ungefär samma sak.
 12. Det är självklart i försvaret att ÖB är en person med militär bakgrund, säger Jan Björklund.
 13. Försvarsutskottet ställer in ett möte där man hade hoppats få höra ÖB Micael Bydéns version av varför han valde att skilja generalmajor Anders Brännström från sin nya chefsbefattning.
 14. Det var efter flera kritiska uttalanden i pressen som ÖB på fredagen beslutade att Anders Brännström inte skulle få fortsätta som chef för ledningsstabens totalförsvarsavdelning.
 15. Det var i fredags som ÖB Micael Bydén meddelade att Brännström inte kommer att få leda Försvarshögkvarterets totalförsvarsavdelning.
 16. På fredagen kallades han upp till ÖB Micael Bydén, som avsatte honom som chef för ledningsstabens totalförsvarsavdelning.
 17. Liberalernas partiledare Jan Björklund anklagar nu regeringen för att ha utövat påtryckningar på ÖB för att sparka den tidigare arméchefen Anders Brännström.
 18. Det var fyra uttalanden under två år som gjorde att ÖB Micael Bydén sparkade sin nyutnämnde chef för Högkvarterets totalförsvarsavdelning Anders Brännström på fredagen.
 19. Riksbankschefen kan ses som en ÖB på ekonomins område, ska ha chefserfarenhet, och får inte bli nervös eller beslutsförlamad i de kriser som kommer förr eller senare.
 20. Eller den gången ÖB Bengt Gustafsson, strax före sin pensionering, snackade för mycket i baren om jakten på ryska ubåtsoperationer, varpå Must satte i gång en internutredning mot sin egen chef.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ÖB är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överbefälhavare en synonym till ÖB. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Ord intill i ordlistan