Öyvind

Se även Öjvind.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Öyvind och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Öyvind

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Öyvind.

Motsatsord till Öyvind

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Öyvind.

Vad betyder Öyvind?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av Öyvind.

Böjningar av Öyvind

  1. Öyvind
  2. öyvinds

Exempel på hur ordet Öyvind kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Öyvind används i svenska tidningar

  1. Ulla Wiggen var själv med när det begav sig på 60–talet, i några år assistent till den kände popkonstnären Öyvind Fahlström.
  2. – Det går inte att fortsätta dyrka manliga genier på löpande band, som att ha ännu en utställning av Öyvind Fahlström på Moderna museet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Öyvind är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.