äger

Vi hittade en synonym till äger. Ordet äger är synonymt med har och kan beskrivas som ”förfogar över, har”. Ordet används i uttrycket ”det äger sin riktighet” som betyder ”det är riktigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av äger samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till äger?

 1. har

Vad är motsatsen till äger?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till äger.

Vad betyder äger?

 1. förfogar över, har

Hur används ordet äger i uttryck?

 1. det äger sin riktighet = det är riktigt
 2. äger rum = utspelar sig, sker

Hur böjs ordet äger?

 1. äga
 2. ägas
 3. ägd
 4. ägde
 5. ägdes
 6. ägds
 7. äger
 8. ägs
 9. ägt
 10. ägts

Hur kan ordet ordet äger användas?

 1. han ägde en stor förmögenhet

Hur används ordet ordet äger i svenska tidningar?

 1. Ross ägde tillgångar i kasinot och hade kunnat tvinga bort Trump men gjorde istället en affärsöverenskommele som innebar att Trump fick ha kvar vissa tillgångar.
 2. Skjutningen ägde rum i First Baptist Church som ligger på 4th Street i det lilla samhället Sutherland Springs, 60 kilometer öster om San Antonio i Texas.
 3. Sveriges i särklass största mälteri är Viking malt i Halmstad, som ägs av Lantmännen och finska Polttimo.
 4. Youtube, som ägs av Google, står för miljontals visningar av konspirationsteorier.
 5. Sedan juni ägs Fotoware av Viking Venture, som dragit igång en stor satsning i Norden, där man bland annat ska hitta kompletterande bolag.
 6. * Under 2021 kommer Jubileumslägret Side by Side att äga rum och Göteborgsvarvets maraton att springas.
 7. Göteborgaren ägde ett radhus i en av stadens grannkommuner, där hans fru och barn bodde, och dit den 35–årige mannen också fick sin egen post.
 8. Therese Sjölundh, vd för Destination Åre, som ägs av alla företagare i byn, har fokuserat på att få med alla på tåget.
 9. – Även om 80 procent av föremålen som kungen disponerar ägs av staten, sköts de av den Kungliga husgerådskammaren med anslaget som utgår från staten.
 10. Vi ska äga hela världen, lilla mamma,.
 11. Snarare är ”Barnens bästa Bibel” en ovanligt trygg berättelse, även om fruktansvärda våldsdåd äger rum.
 12. Attacken ägde rum på en arena i staden Galmudug inför ett besök av det afrikanska landets premiärminister Mohamed Hussein Roble.
 13. Trump har sedan tidigare uttalat sig kritiskt om Amazons vd Jeff Bezos, som också äger Washington Post.
 14. Andrew Lloyd Webber, som äger West End–teatern London Palladium, var en av många kritiker som dömde ut åtgärderna som ”orättvisa och godtyckliga”.
 15. Twitch, som sedan 2014 ägs av Amazon, är den största aktören inom e–sportscenen och riktar sig framför allt till personer som vill följa andra som spelar spel, men används också till exempel av musiker.
 16. Men varken den tilltalade 27–åringen eller någon av målsägarna som nu båda hunnit fylla 18 år vidgår att något brottsligt har ägt rum.
 17. En av årets stora shoppingdagar äger rum i dag i form av Black Friday.
 18. Enligt Michael Silfverskiöld, som äger hotellet Millefiori i den italienska skidorten Valtournenche i Aostadalen – och vars gäster till stor del kommer från Sverige – är läget inom den europeiska alpturismen allvarligt.
 19. Mötet har beskrivits som hemligt – men uppgiften om att det hade ägt rum läckte ut till flera medier i Israel.
 20. De tre välkända demokratiaktivisterna anklagas för att ha organiserat och deltagit i en demonstration som ägde rum förra sommaren utanför Hongkongs polishögkvarter.


Mer information om äger och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är har en synonym till äger. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.