ändamål

Synonymer till ändamål

avsikt, intention, mening, motiv, syfte, uppsåt, ämna

Motsatsord till ändamål

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ändamål.

Vad betyder ändamål?

 1. bestämt syfte, mål 
 2. syfte, målsättning

Exempel på hur ändamål kan användas

 1. intäkterna från konserten går till välgörande ändamål

Exempel på hur ändamål används i svenska tidningar

 1. För ändamålet samlade den då 70–årige företagschefen 400 ingenjörer och pumpade in två miljarder pund av privata pengar för att åstadkomma detta.
 2. Klubben har begränsat antalet spelare som kan träna samtidigt till sex stycken och använder tre planer för ändamålet.
 3. Men falska positiva och negativa resultat kan också bero på att bluetooth low energy inte duger som teknik för det här ändamålet.
 4. Det var Åhléns Odenplan som hade vunnit pralinerna i en säljtävling, och gemensamt kommit överens om att skänka större delen av chokladen till välgörande ändamål.
 5. – Om den är skarp för framtida ändamål eller om någon gömt den för att de inte vill ha ett farligt föremål i sin bostad är inte känt, säger Stefan Dangardt.
 6. Kinas centralbank har även uppmanat bankerna att öka sin utlåning till ekonomin samt skjutit till drygt 400 miljarder kronor för ändamålet.
 7. För ändamålet investerar Amazon en miljard dollar i lokal teknik, infrastruktur samt logistikprojekt, vilket ska generera en miljon nya jobb till 2025.
 8. I höstas införde Sverige nya regler för datalagring för brottsbekämpande ändamål.
 9. LKAB bygger en särskild testgruva i Kiruna för ändamålet, berättar Petäjäniemi.
 10. För oss är det viktigt att förstå vad kunden har för ändamål med den data vi får fram, så att vi kan skräddarsy den så exakt som möjligt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ändamål

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avsikt en synonym till ändamål. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.