ännu

förstärker komparativ

ännu är synonymt med fortfarande och än och kan bland annat beskrivas som ”än, fortfarande, alltjämt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ännu och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ännu

fortfarande, ytterligare, än

Motsatsord till ännu

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ännu.

Vad betyder ännu?

 1. än, fortfarande, alltjämt
 2. ytterligare

Böjningar av ännu

 1. ännu

Exempel på hur ordet ännu kan användas

 1. han är ännu ung, bara 31 år
 2. Anders är bra, men Johan är ännu bättre

Exempel på hur ordet ännu används i svenska tidningar

 1. I november 2013 hade ännu en animerad Disney–film om prinsessor premiär i USA.
 2. För vissa som befinner sig i zoner som kan komma att omfattas av evakueringar har risknivån kunnat klassas ned, men de som redan har evakuerats har i de flesta fallen ännu inte kunnat återvända.
 3. Ingen person har ännu gripits.
 4. Landet är dock ännu en islamisk republik med ett tämligen könssegregerat samhälle, trots att full jämställdhet mellan kvinnor och män ska råda enligt författningen.
 5. Men tre år efter att det första nya tåget levererades vet regionen ännu inte när tågen kan användas fullt ut i ordinarie trafik.
 6. Ljusen brinner ännu vid bensinmacken i Norsborg i Botkyrka, där en tolvårig flicka blev ihjälskjuten i början av augusti.
 7. ”Självklart finns det risker på börsen och de här bolagen har dragit iväg ännu mer än börsen, men vi tror inte att det skulle bli rätt om vi sålde Facebook eller något annat av de här bolagen”, säger Richard Gröttheim.
 8. Hon tror det finns mer övertygande berättelser om oss människor än vad testernas vokabulär kan erbjuda, och dessa intresserar henne ännu mer än frågan om varför vi tror på resultaten.
 9. För att minska koldioxidutsläppen snabbare ska ännu mer biobränslen blandas in i bensin och diesel framöver.
 10. De senaste 24 timmarna har dessutom flera redan stora bränder slagits ihop till ännu större bränder, säger Lauren Wirtis, som jobbar på ett gemensamt informationscenter för Oregons bränder, till TT.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ännu är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fortfarande en synonym till ännu. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.