även

även är synonymt med likaså och dessutom och kan beskrivas som ”också”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av även och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till även

dessutom, därjämte, likaså, också, samt, tillika

Motsatsord till även

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till även.

Vad betyder även?

 1. också

Böjningar av även

 1. även

Exempel på hur ordet även kan användas

 1. Kajsa och Olle var utmärkta, och även Peter var bra

Exempel på hur ordet även används i svenska tidningar

 1. Sedan 2019 är även filmstudion 20th Century Studios (tidigare 20th Century Fox) en underavdelning till Disney.
 2. Det finns även roséchampagne av blandat vitt och rött vin.
 3. I de omfattande bränder som nu rasar har det inte räckt, och rök har även förhindrat flygresurserna från att lyfta.
 4. Efter ett intensivt polisarbete med både helikopter och hundpatruller kunde först en misstänkt gripas, och senare även en andra person.
 5. Men någon styrka kommer säkert att finnas kvar även under söndagen, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen region Stockholm.
 6. – Alla kvinnor i Afghanistan har en rädsla – att varje gång det kommer att ske en politisk förändring i landet så kommer det att leda till att kvinnor far illa, säger Fatima Gailani, expert på islamsk lag, som även hon deltar i samtalen.
 7. – Vi behöver prata om det även utanför vården, och innan en ätstörning utvecklas, men det är en större diskussion som hela samhället måste medverka i.
 8. Det är skrämmande, inte bara för sjuksköterskorna själva, eftersom de är rädda att ta hem viruset till sina familjer eller någon annan, utan även för andra.
 9. Han hoppas att de nya C30–tågen på sikt ska kunna köras även på blå och grön linje.
 10. Enligt rikspolischef Anders Thornberg måste även skola och socialtjänst med i arbetet mot nyrekryteringen till de kriminella nätverken för att bryta våldsutvecklingen.
 11. målar även fortsättningsvis upp bilden av den svåra uppgiften som ligger framför henne.
 12. De värdemässigt största bolagen i världen blir därmed även PPM–spararnas största innehav.
 13. Jag har tänkt mycket på att det är en förlust att hon nu väljer att gå vidare, även om jag har all respekt för hennes beslut.
 14. Priset styrs av många faktorer och beror inte enbart på skatter, utan även på marknadspriset för olja och biobränslen.
 15. Förutom att vindarna gör att bränderna sprids snabbt, så har även elstolpar rivits ned, vilket orsakat nya bränder.
 16. CVE–2020–0908 är även den en sårbarhet som låter angripare exekvera kod genom att användaren besöker en webbsida som innehåller ”skadligt användarinnehåll eller annonser”.
 17. Utöver det syns i menyn även tidigare kända genvägar till saker som omstart, avstängning, skärmdumpar, nödsamtal och betalningar.
 18. Men även om användaren av dessa versioner av Windows 10 inte aktiverat Hyper–V, vilket är inaktiverat i grundläget, kan desto fler ha aktiverat just Sandbox som i sin tur aktiverar Hyper–V i bakgrunden eftersom Sandbox är en virtuell exekveringsmiljö.
 19. Något som skulle innebära att hemarbetet skulle fortsätta för företaget även in i 2021, baserat på aktuella prognoser för de olika vaccin som är under utveckling i världen.
 20. Huawei är i full färd med att byta leverantörer till kinesiska företag som SMIC, men även i dessa fall hotar USA med straffåtgärder.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till även är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är likaså en synonym till även. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.