äventyrare

Vi hittade en synonym till äventyrare. Ordet äventyrare är synonymt med våghals.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av äventyrare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till äventyrare?

 1. våghals

Vad är motsatsen till äventyrare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till äventyrare.

Vad betyder äventyrare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av äventyrare.

Hur böjs ordet äventyrare?

 1. äventyrare

Hur kan ordet ordet äventyrare användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet äventyrare i svenska tidningar?

 1. Världen är ny och spännande, det behövs kartor och järnvägar (fast, som någon påpekar i ”Kapten Grants barn”, de förstör en paradisisk natur) och oförvägna äventyrare.
 2. Chef blev ”Revolver–Harry” Söderman, en äventyrare som farit världen runt.
 3. Två äventyrare som föresatt sig att på skidor och med kanot ta sig från Alaska till Svalbard har hamnat i nödläge på Arktis osäkra is.
 4. Lara Croft är en stor äventyrare, är smart och har humor.
 5. Makarna Jenny Owen Youngs och Kristen Russo har lovat sina lyssnare – de ska inte, som tidigare äventyrare på samma våghalsiga mission, ge upp innan uppdraget är slutfört.
 6. Samtidigt var han något av en äventyrare även om det inte var äventyret i sig han sökte, utan mer detta att se och känslan i ny kunskap.
 7. Jag tänkte att jag var pappas flicka, en riktig äventyrare.
 8. Där blir han nära vän med den karismatiske Kruso, och förstår att Hiddensee är en enklav av frihet i DDR, en plats för tokar och äventyrare och flyktingar inom landet, som längtar efter den frihet som havsgränsen lockar med.
 9. I den stilbildande thrillern ”Den sista färden” från 1972 paddlar några äventyrare nedför en flod i Appalacherna som ska ödeläggas av ett kraftverksbygge.
 10. Men mest av allt var sällskapets middagar ett tillfälle för dåtidens äventyrare och alpinister att skryta för varandra.


Mer information om äventyrare och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är våghals en synonym till äventyrare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.