Synonymer till åkomma

Vi känner till 4 synonymer till åkomma. Ordet åkomma är en synonym till krämpa och sjukdom och kan bland annat beskrivas som ”lindrig sjukdom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åkomma samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till åkomma

 1. besvär
 2. krämpa
 3. sjukdom
 4. smärta

Vilka ord betyder nästan samma sak som åkomma?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till åkomma. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. plåga

Vad är motsatsen till åkomma?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åkomma.

Vad betyder åkomma?

 1. lindrig sjukdom
 2. sjukdom

Hur kan ordet åkomma användas?

Det saknas exempel på hur åkomma kan användas.

Hur används ordet åkomma i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet åkomma används i vanlig text.

 1. I studien har forskarna i register följt fyra miljoner svenskar födda 1932–1995 från 1973 till 2013 och undersökt risken för 35 fysiska åkommor.
 2. Det kan ha lett till att åkommor förvärrats.
 3. Att han på grund av en annan fysisk åkomma dessutom måste sitta bredbent kan också ha bidragit, enligt försvaret.
 4. Det är långa, pratiga och väldigt underhållande avsnitt om några av historiens värsta åkommor.
 5. Enligt Buckingham Palace ska det röra sig om en ren säkerhetsåtgärd för att kontrollera en redan tidigare känd åkomma.
 6. Kanske var ”tuggummina” effektiva mot tandbesvär och andra åkommor.
 7. Detta är ett svek mot de svårast sjuka och en omfördelning av resurser till människor med enklare åkommor, vilket strider mot hälso– och sjukvårdslagens intentioner om vård på lika villkor och att de med störst behov ska ges företräde.
 8. Traditionshysterin är en väl avgränsad och inskränkt åkomma som slår till med full kraft i december och avskärmar människor från logiskt tänkande och rimliga skadekalkyler.
 9. Det blir som en vårdcentral mitt i behandlingscentrat där patienter med vanliga åkommor och sjukdomar kan undersökas och behandlas.
 10. Till sitt försvar lyfter han sin åkomma, den så kallade Vikingasjukan, som han menar gör att han behöver hålla fingrarna i rörelse och att han därför kan ha råkat komma åt.
 11. Exempelvis hävdar prinsen att han 2001 hade en åkomma som gjorde att han inte kunde svettas, och eftersom den nu 35–åriga kvinnan har beskrivit en intensivt svettande man vid det omtalade tillfället så kan det inte ha varit han.
 12. Det i kombination med att det finns läkare som förringar åkomman genom att tvivla på diagnosens riktighet påverkar hur kvinnor med PMDS–besvär bemöts av vården förklarar Elias Eriksson.
 13. Varpå han räcker över en lapp om sin opassande åkomma.
 14. De kanske till och med drar sig för att interagera med gamla människor av rädsla för att deras ”åkomma” ska smitta av sig.
 15. Över att jag inte är elitidrottarstark längre (aspekten ålder och två autoimmuna åkommor tar jag tydligen inte in) och att jag då är en värdelös människa som tänker mer på att andra ska ha det bra men glömmer mig själv.
 16. Busch Thor tycker också att Sverige har en alltför "primärvårdslätt" sjukvård, som innebär att ganska lite resurser läggs på primärvården och att det leder till att människor hamnar på akuten även för lättare åkommor.
 17. DN har talat med läkare som bland annat beskriver att det ofta förekommer odörer i samband med patienter med gynekologiska eller mag–tarm åkommor.
 18. Den rättsmedicinska undersökningen som nu har offentliggjorts visar inga tecken på att Paddock ska ha varit psykisk sjuk eller lidit av några andra åkommor som kan förklara hans beteende, rapporterar nyhetsbyrån AP.
 19. Mannen ska ha behandlat lättare åkommor hemma hos fattiga familjer i Unnao–distriktet i delstaten Uttar Pradesh.
 20. Om reklamerna också visar män med pinsamma åkommor skulle de här krämporna bli allmänt mänskliga problem i stället för typiskt kvinnliga.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är krämpa en synonym till åkomma. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet åkomma

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet åkomma.

Bild med texten åkomma