ålderdomshem

Används oftast som en informell beteckning.

ålderdomshem är synonymt med äldreboende och kan bland annat beskrivas som ”hem för gamla människor som inte kan klara sig själva”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ålderdomshem och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ålderdomshem

äldreboende

Motsatsord till ålderdomshem

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ålderdomshem.

Vad betyder ålderdomshem?

 1. hem för gamla människor som inte kan klara sig själva
 2. boende för personer som på grund av hög ålder inte klarar av att bo på egen hand

Böjningar av ålderdomshem

 1. ålderdomshem
 2. ålderdomshemmen
 3. ålderdomshemmens
 4. ålderdomshemmet
 5. ålderdomshemmets
 6. ålderdomshems

Exempel på hur ordet ålderdomshem kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet ålderdomshem används i svenska tidningar

 1. Inom äldrevården har vi problem, men det vi lär oss nu är att nästan inget annat land klarat av att stoppa smittspridningen till ålderdomshemmen, säger Johan Giesecke.
 2. Inget av partierna anser att kött ska förbjudas eller tas bort helt från kommunens menyer på skolor eller ålderdomshem.
 3. Ändå är det ett ålderdomshem vi ska till.
 4. – Det var en tuff film om en väldigt ensam kvinna på ett ålderdomshem.
 5. Detta hade kunnat vara en åtminstone annorlunda upplevelse, om inte temperaturen varit så låg att smakerna bara precis lyckas uttrycka sig, eller konsistensen så genomgående barnmatsartad att vi känt oss som förtida rumskamrater på ett ålderdomshem.
 6. Helt annorlunda än både de ålderdomshem jag jobbade på som tonåring och de som med rätta nagelfars i media.
 7. Vid valet 2002 genomförde socialdemokratiska valarbetare en ”poströstning” vid ett ålderdomshem i Hässelby, Stockholm, där endast Socialdemokraternas valsedlar fanns utlagda.
 8. Gör vi inte något på de här ställena, som i princip är ålderdomshem för musslorna, riskerar bestånden att dö ut, förklarar Daniel Bergdahl, vattenvårdshandläggare vid länsstyrelsen i Örebro län.
 9. Det danska ålderdomshemmet Prices Have, la för ett tag sedan ut en bild på Facebook där de boende ses bada fotbad i en uppblåsbar pool.
 10. Gripande är det att läsa om hur Ebba Asp-Andersson förlorar sin älskade son i en flygolycka, och som åldring tvingas in på ålderdomshem av en förfärlig hemsamarit! Det var 1971.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ålderdomshem är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är äldreboende en synonym till ålderdomshem. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.