Synonymer till ånyo

Ålderdomligt.

Vi känner till 7 synonymer till ånyo. Ordet ånyo är en synonym till åter och återigen och kan beskrivas som ”på nytt, igen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ånyo samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ånyo

 1. börja på ny kula
 2. igen
 3. omigen
 4. på nytt
 5. tillbaka
 6. åter
 7. återigen

Vad är motsatsen till ånyo?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ånyo.

Vad betyder ånyo?

 1. på nytt, igen

Hur böjs ånyo?

 1. ånyo

Hur kan ordet ånyo användas?

Det saknas exempel på hur ånyo kan användas.

Hur används ordet ånyo i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ånyo används i vanlig text.

 1. Även i USA har den traditionella blandningen av olika intressen ånyo fått en starkt koncentrerad karaktär i delar av ekonomin.
 2. Men nu har ånyo ett ökande antal personer konstaterats vara smittade, under måndagen rapporterades 27 nya fall.
 3. Buza Förhoppningen är att ånyo bygga upp intresset för sporten, få bättre resurser och på sikt åter vara en nation att räkna med internationellt.
 4. Tio minuter senare fick man ånyo chansen i numerärt överläge efter att gästernas Dennis Svensson åkt ut i två minuter för holding.
 5. Jeremy Corbyn fick ånyo försvara sig mot anklagelser om antisemitism inom Labour.
 6. Medan perioden 2008–2013 snarast kännetecknades av en minskning av antalet anmälda hatbrott sker ånyo en ökning under perioden 2013–2018.
 7. Den svenske mittfältaren Albin Ekdal är ånyo skadad och tvingades tacka nej till landslagssamlingen, där Sverige ställs mot Chile och Rumänien i två träningsmatcher.
 8. – Han har ånyo lagt ut saker på sociala medier.
 9. Innan jag ånyo tvingades återgå till de undermåliga ersättningarna, med insikten att detta kanske var sista gången.
 10. Jag vill då ånyo poängtera att det inte är läckagets storlek i sig som är det intressanta när det gäller omgivningspåverkan, utan storleken på den effekt ett inläckage har på grundvattentrycken i jorden ovanför berget.
 11. Det blev ånyo snålt med istid för Brodin.
 12. I fredags hölls ånyo "Samling för demokrati och mänskliga rättigheter, mot nazism och politiskt våld" i Universitetets aula.
 13. I årets första partiledardebatt (17/1) beskrev statsminister Stefan Löfven (S) ånyo blockpolitiken som ”fördummande”, den försvagar Sverige.
 14. Resumé har därför ånyo sökt Gunnar Folkesson, hittills utan framgång.
 15. Fan vet om jag inte hellre ånyo ser Pasolinis ”Decamerone” och ”The Canterbury Tales” än en gång till tragglar mig igenom Boccaccios och Chaucers medeltida original.
 16. Förlaget hörde av sig ånyo.
 17. Demoner väller ånyo in i Azeroth och det är upp till dig, andra spelare och en imponerande arsenal av datorstyrda karaktärer att stoppa dem.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åter en synonym till ånyo. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?