åstadkommer

åstadkommer är synonymt med gör och kan beskrivas som ”uträttar, presterar; förorsakar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åstadkommer och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till åstadkommer

gör

Motsatsord till åstadkommer

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åstadkommer.

Vad betyder åstadkommer?

 1. uträttar, presterar; förorsakar

Böjningar av åstadkommer

 1. åstadkom
 2. åstadkomma
 3. åstadkommen
 4. åstadkommens
 5. åstadkommer
 6. åstadkommers
 7. åstadkommit
 8. åstadkommits
 9. åstadkoms

Exempel på hur ordet åstadkommer kan användas

 1. en av de bästa låtar Beatles åstadkom var "Yesterday"
 2. räntehöjningen åstadkom stor turbulens på börsen

Exempel på hur ordet åstadkommer används i svenska tidningar

 1. Detta gäller också de tullavtal som växte till Världshandelsorganisationen (WTO), som vid årets början fyllde 25 år utan att ha åstadkommit en enda ny global handelsrunda, med ömsesidiga åtaganden att sänka tullar och handelshinder, under denna tid.
 2. Dock, huvudproblemet är att åstadkomma ett fossiloberoende drivmedel som bilkunderna kan acceptera.
 3. För att åstadkomma maximal nytta bör villkoren i den auktion på 5g–licenser som sker styra mot att operatörerna erbjuder tillräckligt stor kapacitet i alla delar av sina nät.
 4. För att åstadkomma det finns många lösningar tillgängliga, men en av de viktigaste och snabbaste säkerhetsinvesteringarna man kan göra som organisation i dag är att införa tvåfaktorsautentisering.
 5. Hennes meritlista, långa branscherfarenhet och engagemang i att börja i vår verksamhet gör henne till en idealisk ledare att bygga vidare på det framgångsrika arbetet som Ronny och resten av Orangoteamet redan har åstadkommit.
 6. För ändamålet samlade den då 70–årige företagschefen 400 ingenjörer och pumpade in två miljarder pund av privata pengar för att åstadkomma detta.
 7. Vad de åstadkom var ett globalt ekonomiskt system som ledde till högre inkomster till de som äger och mindre till de som arbetar.
 8. – Vad SEIIA har åstadkommit är egentligen fantastiskt.
 9. För att åstadkomma detta utnyttjades en sårbarhet i D–Links fasta mjukvara.
 10. Det PIS–styrda underhuset sejmen ska på torsdagen rösta om ett nytt lagförslag, som skulle åstadkomma det.
 11. Men det gjorde hon inte, utan slöt Finlands största vapenavtal nånsin och åstadkom betydande förändringar i utrikespolitiken.
 12. För att lista ut formen som basketplattan behövde för att åstadkomma detta utvecklade Wighton ett eget progam som simulerade kast från flera hundra olika vinklar och hastigheter.
 13. Han var imponerad över vad Xiaomi lyckats åstadkomma med mobilkameran.
 14. Vad vill du åstadkomma med dig sång, och vad hoppas du på framöver?.
 15. Vi ska vara stolta över det vi åstadkommit men inte nöjda.
 16. Det kan ge oss en känsla av kontroll, men när rädsla från det förflutna och oro för framtiden binds ihop kan det bli ett hinder för att åstadkomma det vi vill.
 17. * I talet fokuserade Trump på vad han åstadkommit under sin tid i Vita huset, där han gjort ”ekonomin starkare än någonsin”.
 18. – Det finns hinder i form av sekretess, men oavsett det kan vi åstadkomma väldigt, väldigt mycket tillsammans, säger Arne Alfredsson.
 19. Lavka åstadkommer det hela med hjälp av mängder av miniatyrvaruhus på cirka 150 kvadratmeter runt om i staden.
 20. Det behövs inga enorma mängder för att åstadkomma rejäla skador.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till åstadkommer är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gör en synonym till åstadkommer. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.