återberätta

Synonymer till återberätta

beskriva, porträttera, skildra, utmåla

Motsatsord till återberätta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återberätta.

Vad betyder återberätta?

 1. berättar i andra hand, återger, relaterar
 2. föra vidare en berättelse som man själv fått berättad för sig
 3. (överfört) berätta om en händelse; konstruera en berättelse runt något och återge denna

Exempel på hur återberätta används i svenska tidningar

 1. – Det var grova ord i omklädningsrummet här tidigare, så jag vet inte om jag vågar återberätta dem.
 2. Några av Dramatens äldre skådespelare återberättar dessa minnen från när krigsvittnena var i samma ålder som vår publik är i dag.
 3. Men vi kunde väl i alla fall ha fått försöka? säger Thomas Stenström, som ler åt minnet i dag men ändå höjer rösten när han återberättar det.
 4. ”Andreas kan vara i någon form av chock under förhöret men att han inte reagerar under hela förhöret när han återberättar vad som hänt upplever jag och förhörsledaren som mycket märkligt”, säger en av de poliser som gjorde det första förhöret med honom.
 5. Eller väljer hon verkligen? I ett av Alex återberättade minnen från barndomen pratar Karin om Edith Södergrans dikt ”Landet som icke är”.
 6. Ibland återberättar de andras berättelser i andra och tredje led, men allt är text, inte prat, även om också berättaren/lyssnaren ibland gör ett inpass.
 7. Caroline har fått det återberättat för sig att hon och kompisen ramlade och skrapades mot vägen flera meter, de satt fast mellan moppen och marken.
 8. Sen sa han de där orden som jag senare skulle ha så svårt att återberätta.
 9. Och ryktena lär inte bli färre efter att Hany Abo Rida, president i Egyptens fotbollsförbund, gett en intervju i egyptisk tv, här återberättad av Viasat Sport.
 10. Karen Kilgariff och Georgia Hardstark återberättar historiska och samtida mord– och kriminalhistorier – och blandar upp det med en hel del tjattrigt och mysigt vardagspladder om sina liv och husdjur.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av återberätta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skildra en synonym till återberätta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.