återfinna

återfinna är synonymt med hitta och upptäckt och kan beskrivas som ”komma att upptäcka /något/ som man tidigare förlorat”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återfinna och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till återfinna

hitta, lokalisera, upptäckt

Motsatsord till återfinna

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återfinna.

Vad betyder återfinna?

 1. komma att upptäcka /något/ som man tidigare förlorat

Böjningar av återfinna

 1. återfinn
 2. återfinna
 3. återfinnas
 4. återfinner
 5. återfunnen
 6. återfunnit
 7. återfunnits

Exempel på hur ordet återfinna kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet återfinna används i svenska tidningar

 1. De borgerliga ungdomsförbunden, som ägnat de senaste åren åt att anklaga varandra för att hota demokratin, har återfunnit sin vänskap på grund av hotet från den röda faran.
 2. Galleriets direktör, Massimo Ferrari, är dock säker på att det är den försvunna tavlan som är återfunnen, enligt BBC News.
 3. Ingen av dem har återfunnits och fallen är fortfarande ouppklarade.
 4. Flickan är ännu inte återfunnen, men sökandet fortsätter, enligt polisen.
 5. Vem hade för några år sedan kunnat ana att den friskaste vänstern skulle återfinnas i USA? Men där finns den, välartikulerad, röststark och till och med populär.
 6. – Var skönt att veta att den var återfunnen, men sen visste man inte i vilket skick den var.
 7. En åttaårig flicka lyckades undkomma och var länge saknad men på tisdagen bekräftade en släkting för den mexikanska tidningen Diario De México att flickan återfunnits vid liv.
 8. Men något sådant protokoll har inte återfunnits.
 9. En av dessa försvann från platsen men har återfunnits av polis.
 10. Sedan tidigare fanns uppgifter om att tre personer hittats, nu har även de övriga tre som anmälts försvunna återfunnits, enligt polisen.
 11. För henne var det en dröm att få träna upp sig i fyra månader och göra egna stuntscener i den minst sagt actionladdade berättelsen om hur Lara Croft försöker återfinna sin försvunna pappa.
 12. Nu har kroppen återfunnits nedgrävd under en gödselhög på familjens gård i Colorado, USA.
 13. Han har även haft med sig rör för att kunna sänka kroppen till sjöss – samma typ av rör har för övrigt återfunnits i hans verkstad.
 14. Det största som hittills återfunnits, vill säga.
 15. Men jag kan inte återfinna den.
 16. Victor Sjöströms stumfilm ”Judaspengar” från 1915 troddes länge vara förlorad, men har nu återfunnits av filmarkivet vid Frankrikes nationella filmcentrum CNC.
 17. Största delen av stöldgodset har aldrig återfunnits men fler än 30 personer har häktats i Belgien, Frankrike och Schweiz för inblandning i rånet efter en stor samordnad polisinsats.
 18. – Norge kommer säkert återfinnas i toppen och man siktar högt.
 19. Där är det år 140 och en legionär tar sig bortom ”världens slut”, det vill säga norr om Hadrianus mur mot Skottland, för att återfinna nionde legionens försvunna standar.
 20. – Tre av paketen har återfunnits i dag men vi vet fortfarande inte var de återstående två är.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till återfinna är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hitta en synonym till återfinna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.