återge

Synonymer till återge

avbilda, avspegla, citera, skildra, spegla

Motsatsord till återge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återge.

Vad betyder återge?

 1. redogöra för något som hänt på ett så exakt sätt som möjligt

Exempel på hur återge används i svenska tidningar

 1. Peking ska bland annat ha undanlåtit att berätta hur smittsamt viruset var, enligt rapporten som återges av webbtidningen Politico med flera.
 2. De märkliga händelserna kring låten, som tidigare har återgetts av musiktidningen Rolling Stone, började dagarna efter julafton.
 3. Romanen växer fram i namnmärkta delar där de två får turas om att bära perspektivet, registrera den gamla damen, berätta om deras samtal och återge bitar de hört av hennes mardrömmar.
 4. Yoshiki Sawa, professor vid universitetets avdelning för hjärtkirurgi, återgav resultatet vid en presskonferens i Osaka.
 5. I ”A very stable genius” återges ytterligare detaljer från mötet.
 6. ”Vi ber om ursäkt och kommer omedelbart att inleda en genomgång av hur vi arbetar med våra utställningar så att detta inte ska kunna upprepas”, skrev Nationalarkivet i ett uttalande som återges av bland andra New York Times.
 7. En potentiellt sett värdefull funktion är att kamerorna automatiskt justeras för att återge den bästa vinkeln även om sidospeglarnas position ändras.
 8. Hans chef Brian Hornaday blev upprörd och återgav i lördags berättelsen på Facebook, där den väckte uppmärksamhet över hela USA.
 9. Det är adresserat till lägercheferna och återger en rad restriktiva åtgärder för de intagna – inte minst övervakning, även vid toalettbesök.
 10. Genom att i kronologisk ordning återge textavsnitt i vilka Petrarca skriver om sig själv har Anders Bergman sammanställt en sorts postum självbiografi av den italienske 1300–talspoeten.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av återge

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avbilda en synonym till återge. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.