återge

återge är synonymt med avbilda och avspegla och kan beskrivas som ”redogöra för något som hänt på ett så exakt sätt som möjligt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återge och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till återge

avbilda, avspegla, citera, skildra, spegla

Motsatsord till återge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återge.

Vad betyder återge?

 1. redogöra för något som hänt på ett så exakt sätt som möjligt

Böjningar av återge

 1. återgav
 2. återgavs
 3. återge
 4. återger
 5. återges
 6. återgett
 7. återgetts
 8. återgiven

Exempel på hur ordet återge kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet återge används i svenska tidningar

 1. Även tidningen Ekstrabladet återger uppgifterna efter att ha fått dem anonymt bekräftade.
 2. Den information som finns består av iakttagelser som återgetts av bland annat yrkesverksamma inom till exempel polisen och intresseorganisationer.
 3. Å andra sidan krävs det då att de resultat som Apple Watch återger i sina tjusiga diagram är korrekta.
 4. Det är dubbelheten jag återger i ”Balladen om Kalle Klick” – vi behöver er, men vi skäms för er.
 5. Utan att fabulera rekonstruerar han ansikten, medan han dekonstruerar ”intriger” som lätt uppstår när historiska skeenden återges i text.
 6. Enligt ”Kulturnytt” säger dock Nordfronts juridiska ombud att ”bara en myndighet kan ges rätt att väcka talan om förbud att återge de fria klassiska verken och Svenska Akademien är ingen myndighet”.
 7. Resultatet lär inte kunna återges med lika stor exakthet som exempelvis öron– eller rektaltermometer, men det går å andra sidan snabbare att få ett svar.
 8. Peking ska bland annat ha undanlåtit att berätta hur smittsamt viruset var, enligt rapporten som återges av webbtidningen Politico med flera.
 9. De märkliga händelserna kring låten, som tidigare har återgetts av musiktidningen Rolling Stone, började dagarna efter julafton.
 10. Romanen växer fram i namnmärkta delar där de två får turas om att bära perspektivet, registrera den gamla damen, berätta om deras samtal och återge bitar de hört av hennes mardrömmar.
 11. Yoshiki Sawa, professor vid universitetets avdelning för hjärtkirurgi, återgav resultatet vid en presskonferens i Osaka.
 12. I ”A very stable genius” återges ytterligare detaljer från mötet.
 13. ”Vi ber om ursäkt och kommer omedelbart att inleda en genomgång av hur vi arbetar med våra utställningar så att detta inte ska kunna upprepas”, skrev Nationalarkivet i ett uttalande som återges av bland andra New York Times.
 14. En potentiellt sett värdefull funktion är att kamerorna automatiskt justeras för att återge den bästa vinkeln även om sidospeglarnas position ändras.
 15. Hans chef Brian Hornaday blev upprörd och återgav i lördags berättelsen på Facebook, där den väckte uppmärksamhet över hela USA.
 16. Det är adresserat till lägercheferna och återger en rad restriktiva åtgärder för de intagna – inte minst övervakning, även vid toalettbesök.
 17. Genom att i kronologisk ordning återge textavsnitt i vilka Petrarca skriver om sig själv har Anders Bergman sammanställt en sorts postum självbiografi av den italienske 1300–talspoeten.
 18. Det är trots allt nästan dubbelt så hög hastighet som de 35 Mbps Stadia kräver för att kunna återge spel i 4k och 60 fps.
 19. Vuillards scener är litterära, smått poetiska, i sitt uttryck, men inget som återges är författarens eget stoff, utan fakta är, ner till minsta blankputsade guldknapp, lyfta ur historiska redogörelser och vittnesmål.
 20. Citat som detta, liksom många andra, återges i den nyutgivna boken ”Förorten” som bygger på 886 samtal med boende i Göteborgsstadsdelarna Hjällbo och Bergsjön.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till återge är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avbilda en synonym till återge. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.