återgiva

Synonymer till återgiva

skildra

Motsatsord till återgiva

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återgiva.

Vad betyder återgiva?

 1. ålderdomlig variant av återge

Exempel på hur återgiva används i svenska tidningar

 1. Yoshiki Sawa, professor vid universitetets avdelning för hjärtkirurgi, återgav resultatet vid en presskonferens i Osaka.
 2. Utdrag ur den har publicerats av Washington Post och sedan återgivits av flera andra medier.
 3. Hans chef Brian Hornaday blev upprörd och återgav i lördags berättelsen på Facebook, där den väckte uppmärksamhet över hela USA.
 4. Helt utan att redigera i berättelserna eller hur de återgavs av personerna som upplevt dem har hon sedan fogat dem samman till ett manus som skildras på scenen.
 5. Men i den andra tilläggsminuten återgav Adam Bergmark Gefle ledningen efter att ha förvaltat en retur från Halmstadsmålvakten Malkolm Nilsson.
 6. Denna prestation, kanske tidernas mest dramatiska ekonomiska och sociala omvandling, återgav Kina dess dominerande roll i globala frågor som landet innehaft under större delen av historien.
 7. Enligt artikeln återgav Karim Walid incidenten och dialogen med kvinnan i ett Facebookinlägg som ska ha fått över 400 000 gillningar och delningar.
 8. Enligt en uppgift på söndagen, återgiven av flera ryska nyhetsbyråer, tyder fynd på att en kollision kan ha skett med en helikopter.
 9. När Andersson intervjuades om händelsen i C More återgav han en förvånansvärt odramatisk beskrivning av vad som hade hänt.
 10. I en tidigare intervju med Sportexpressen återgav Hoas händelseförloppet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av återgiva

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skildra en synonym till återgiva. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.