återhållen

återhållen är synonymt med sansad och avmätt och kan beskrivas som ”som hålls tillbaka, som inte visas utåt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återhållen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till återhållen

avmätt, sansad

Motsatsord till återhållen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återhållen.

Vad betyder återhållen?

 1. som hålls tillbaka, som inte visas utåt

Exempel på hur ordet återhållen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet återhållen används i svenska tidningar

 1. Allting är så prydligt, daterat och återhållet att det övergår i sin motsats.
 2. Ett annat intryck från MED–konferensen är att nyckelaktörer kring Medelhavet just nu har en medvetet återhållen inställning till Turkiet.
 3. Bland uppkavlade ärmar, vadarstövlar och machismo undersöker Hagar Malin Hellkvist Sellén den homosociala flottarvärlden och finner en återhållen längtan.
 4. Det är i själva verket ganska återhållet, säger Leif GW Persson som är nöjd med resultatet.
 5. Så återhållet att man häpnar, men också perfekt för en lång festivaldag där det ena avlöser det andra.
 6. Luiselli skriver med en återhållen vrede över den byråkratiska migrationspolitiken som spårade ur redan under Barack Obama, men knappast blivit mer human det senaste året.
 7. Precist, återhållet och starkt, med gråten i halsen.
 8. Per Gustavssons bilder därtill är personliga men också varligt återhållna, här behövs inga övertoner.
 9. Jonas Thente läser en återhållet passionerad bok.
 10. En ton av återhållen upprördhet kan anas hos åklagaren när han talar om terrordådet och det angrepp på vårt samhälle det innebar.
 11. Det är en återhållen och vacker bok, där situationsbilderna från Kina och Indien har en närmast metaforisk karaktär i det mycket personliga sökande som är bokens drivkraft.
 12. Hans röst har en återhållen, dämpad, ibland nästan viskande klang som punkteras av ett slags ljudlöst skratt, medan ett brett leende gång på gång bryter fram.
 13. Agnes Östergrens jämngrå scenrum ter sig lika återhållet aggressivt och förtvivlat som Hannes Meidals vredgade, men samtidigt skiträdde, fader.
 14. Om känslorna inte var så återhållna att de faktiskt inte känns.
 15. Elvis själv sjunger den förvånansvärt återhållet – han är mer i fas med klockspelet än med körerna och orkestern, och vinner på det.
 16. ”Turkiet har berövat människan även hennes mest återhållna läte, det är en ödslig öken som jag delar med våra döda.
 17. Utöver en enastående känsla för rytm och klang – man skulle kunna skandera hela boken, så tät är den – präglas ”Sista dagen” av en ömsom återhållen, ömsom framforsande vrede och förtvivlan.
 18. Jean–Sébastien Bous Don Giovanni är i sin tur en mer återhållen och sofistikerad sexpsykopat.
 19. Elvis skippar det där andhämtningsvibratot och gör låten istället ganska avslappnat, i återhållna sångfraser som lägger betoningen på skönheten i den enkla melodin.
 20. Elvis sjöng in den i september 1954, i  än mer återhållet balladtempo och med mycket eko.
 21. De utrensningar inom polisen, militären och rättsapparaten, som med blixtens hastighet följde på det misslyckade kuppförsöket, har i själva verket, men något mera återhållet, pågått sedan i slutet av 2014.
 22. En ganska återhållen beska följs av en fin eftersmak.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till återhållen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sansad en synonym till återhållen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.