återstående

Synonymer till återstående

kvarleva, kvarvarande, rest, resterande, slatt, spill, spillra, återstod, överskjutande, överskott, övrig

Motsatsord till återstående

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återstående.

Vad betyder återstående?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur återstående används i svenska tidningar

  1. I maj 2018 frigavs mannen villkorligt med en återstående strafftid på två år och tre månader kvar.
  2. Bakom Johaug var det en norsk–rysk trio, med Ingvild Flugstad Østberg, Natalja Neprjajeva  och Heidi Weng som gjorde upp om de återstående pallplatserna.
  3. Det är inte ens säkert att segrar i de tre återstående matcherna räcker – och till råga på allt väntar ett stekhett Norge i nästa match på söndag.
  4. Bilder från olycksplatsen där planet tidigare legat visade bara några dagar efter kraschen hur man städat upp de återstående delarna.
  5. FBK–stjärnan utökar sitt kontrakt från två återstående år i klubben – till tre.
  6. Förutom att Kane nu ser ut att missa större delen av de återstående Premier League–omgångarna i vår så får Tottenham dessutom klara sig utan sin storstjärna till Champions League–åttondelen mot Emil Forsbergs Leipzig i februari och mars.
  7. Därmed behöver laget, som inte vunnit tävlingen sedan 1998, "bara" vinna nio av de återstående 30 matcherna.
  8. "Vi gör alla ansträngningar för att hitta och återföra de två återstående som omkommit", säger polischefen Mike Bush i ett uttalande, enligt nyhetssajten stuff.
  9. – Vi kommer använda alla medel för att fortsätta övertyga de återstående demonstranterna att lämna universitetsområdet så fort som möjligt så att hela den här operationen kan avslutas på ett fredligt sätt, sa Lam under tisdagen.
  10. I sämsta fall inser jag att jag inte kommer att hinna brodera de återstående 5 982 korsstygnen som krävs för att kattkudden ska bli klar och letar fram en begagnad kokbok jag kan ge bort i stället.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av återstående

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överskjutande en synonym till återstående. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.