återupptäcka

återupptäcka kan beskrivas som ”ännu en gång känna likadant (mycket positivt) inför en företeelse som första gången personen bekantade sig med den; upptäcka en gång till (t.ex. av andra personer)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återupptäcka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till återupptäcka?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till återupptäcka.

Vad är motsatsen till återupptäcka?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återupptäcka.

Vad betyder återupptäcka?

 1. ännu en gång känna likadant (mycket positivt) inför en företeelse som första gången personen bekantade sig med den; upptäcka en gång till (t.ex. av andra personer)

Hur böjs ordet återupptäcka?

 1. återupptäck
 2. återupptäcka
 3. återupptäckas
 4. återupptäcker
 5. återupptäckt
 6. återupptäckte
 7. återupptäcktes
 8. återupptäckts

Hur kan ordet ordet återupptäcka användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet återupptäcka i svenska tidningar?

 1. Men under coronaåret 2020 har många svenskar återupptäckt intresset för utomhusaktiviteter.
 2. – Vi återupptäckte värden som man inte tänker på under sitt vanliga, stressiga liv.
 3. I vintras tvingades han till slut ta beslutet att flytta hem till SHL och HV71 igen, för att återupptäcka glädjen i den sport som en gång gjort honom så lycklig.
 4. I detta finns ett meningsskapande för ockupanterna och en tydlighet i relation till omvärlden men samtidigt också en upptäckt av staden, inte sällan en återupptäckt av något förbisett, en sorts utgrävning av det byggda kulturarvets glipor och rum.
 5. Det är som att regissören Melanie har återupptäckt något med Mozart som den etablerade operavärlden inte tänkt på på länge.
 6. Fotot återupptäcktes i universitetets arkiv och spreds vidare via en Youtubekanal.
 7. Sedan Voynich–manuskriptet återupptäcktes 1912 av bokhandlaren Wilfrid Voynich, vars namn det sedermera förknippas med, har det kommit att betraktas som något av kryptografins heliga graal.
 8. Först år 1958 återupptäcktes Vasa, och bärgades 1961.
 9. Livet i New York var det inget fel på, men hon hade börjat tröttnat på att inte få jobba mer handfast med produktioner och återupptäckt det filmintresse hon haft sedan barnsben.
 10. – Barn som lever med krig och våld måste återupptäcka och stärka sina emotionella och sociala färdigheter, menar May Aoun.
 11. Att återupptäcka den gamla politiken, och även de gamla skillnaderna mellan vänster och höger (innan "alla" blev goda humanister) är något jag försöker ägna mycket tid åt.
 12. Det finns också en liten uppsättning av artefakter från de riskfyllda dykningar som gjordes före och under bärgningen, och några före– mål från amatörarkeologen Anders Franzén som återupptäckte vraket – bland annat hans frack.
 13. Jag återupptäckte de tidiga klippen från Letterman och Conan, charmades på nytt av deras version av Black Sabbaths War pigs och, ja, till slut satt jag även med den där gamla Fleet Foxes–covern från skogsdungen hemma i Enskede.
 14. Genom att söka mig till andra kulturers pop– eller folkmusik återupptäckte jag det.
 15. Som pappa till en femåring har jag återupptäckt Lego.
 16. Hon sökte sig till Bali för att hitta ett nytt förhållningssätt till livet, som hade snurrat på i allt för hög takt under många år, och återupptäckte sin barndoms kärlek till havet.


Mer information om återupptäcka och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.