återupptog

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återupptog och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till återupptog

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till återupptog.

Motsatsord till återupptog

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till återupptog.

Vad betyder återupptog?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av återupptog.

Böjningar av återupptog

 1. återupptog

Exempel på hur ordet återupptog kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet återupptog används i svenska tidningar

 1. I december 2018 återupptog åklagare Mikael Björk den tidigare nedlagda förundersökningen om två fall av vållande till kroppsskada, grova brott, i fallet med de syntetiska luftstruparna vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
 2. Hilma af Klint slutade måla när hennes mor blev blind och först 1912 återupptog hon arbetet med ”att delgiva mänskligheten bilder av det liv som existerar bakom allt”.
 3. Försvarsmakten återupptog förra veckan sin utbildningsinsats i Irak, som i början av januari avbröts i det spända läget mellan USA och Iran, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
 4. I början av veckan återupptog Carnegie bevakningen av bolaget med rekommendationen köp.
 5. Vice överåklagare Eva–Marie Persson återupptog den i våras på begäran av målsägandebiträdet, efter att Assange lämnat Eucadors ambassad och gripits av brittisk polis.
 6. Borde ni inte ha vetat att det gått så lång tid redan innan ni återupptog utredningen i våra?.
 7. I år återupptog Gambia medlemskapet i Brittiska samväldet, som Jammeh såg till att landet lämnade 2013 och i ett av många bråk med utländska makter kallade en "nykolonial institution".
 8. Bo Lundqvist är chef för kalla fall–gruppen i polisens region Syd, som i december förra året återupptog utredningen om turnéledaren.
 9. Woodrow Wilson återupptog den muntliga traditionen 1913.
 10. Efter några år flyttade familjen till Stockholm där Märit återupptog studierna och tog studentexamen som privatist 1963.
 11. Reaktionerna ledde till att Bokmässan återupptog kartläggningen av Nya Tider.
 12. Hustrun, som först knappt kunde prata, återupptog till slut sin skådespelarkarriär.
 13. Sedan mer än ett år, då regeringen återupptog kriget i östra Turkiet mot PKK efter flera års vapenvila, har den inrikespolitiska krisen skärpts.
 14. På 2000–talet återupptog författaren sitt Melrose–berättande i ytterligare två romaner.
 15. Samtidigt drogs landet in i kriget i Syrien, och förra sommaren avbröt Erdogan den lovande fredsprocessen med kurderna och återupptog det blodiga kriget mot PKK.
 16. AUF återupptog i fjol sommarlägerverksamheten på ön för första gången sedan massakern.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till återupptog är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.