åtkomst

Vi hittade 3 synonymer till åtkomst. Ordet åtkomst är en synonym till access och tillgänglighet.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åtkomst samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till åtkomst?

 1. access
 2. tillgänglighet
 3. tillträde

Vad är motsatsen till åtkomst?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åtkomst.

Vad betyder åtkomst?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av åtkomst.

Hur böjs ordet åtkomst?

 1. åtkomst

Hur kan ordet ordet åtkomst användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet åtkomst i svenska tidningar?

 1. Det kommer även finnas en ny sektion för konversationer i notismenyn, vilket ger snabb åtkomst till dina meddelanden och du kan till och med skicka bilder från denna meny om så önskas.
 2. – Tiktok är aggressivt när det gäller datainsamling, och vill ha åtkomst till i princip all information i din telefon.
 3. Hackarna kan naturligtvis använda andra metoder för att sprida tillägget, men enligt Bryant förutsätter dessa att de har åtkomst till företagens datorer och då är ju skadan redan skedd.
 4. När du installerar en app som innehåller trojanen får du en fråga om du vill ge åtkomst till tillgänglighetsfunktioner och göra det möjligt för appen att köras i bakgrunden.
 5. Enligt Huawei är det omöjligt för företaget att kringgå operatörerna, få åtkomst till nätverken och komma åt data utan att det skulle upptäckas av brandväggar eller andra säkerhetssystem.
 6. Den andra affären involverar norska Kommando, som levererar lösningar för att kontrollera åtkomst till kunder i Norden.
 7. Saudiarabien ska sedan haft åtkomst till Jeff Bezos telefon i nio månader, ända fram till februari 2019, skriver New York Times.
 8. När de väl var inne i nätverken passade de på att hämta information om användare och installerade bakdörrar för framtida åtkomst, rapporterar Zdnet.
 9. Verktyget ger fullständig åtkomst, kontroll och visibilitet i varje steg som krävs för att bygga, träna och distribuera modeller.
 10. Bland annat har Microsoft täppt till en allvarlig sårbarhet i komponenten Win32k med beteckningen CVE–2019–1458 som ger hackare full åtkomst till operativsystemet.
 11. När olika system fick åtkomst till nätet, och nätet därmed förstås fick åtkomst till polisens it–system, uppstod behovet av polismyndighetens cert.
 12. "Det är allvarligt att obehöriga fått åtkomst till så många abonnentuppgifter och att uppgifterna använts i fel syfte och för som det verkar oseriös marknadsföring", skriver Johanna Eklund, ansvarig för granskningen på PTS i ett pressmeddelande.
 13. ”Det är allvarligt att obehöriga fått åtkomst till så många abonnentuppgifter och att uppgifterna använts i fel syfte och för som det verkar oseriös marknadsföring”, skriver Johanna Eklund, ansvarig för granskningen på PTS i ett pressmeddelande.
 14. När jag trädde fram 2013 övervakade den amerikanska regeringen inte bara passivt internettrafik när den korsade nätverket, utan hade också hittat sätt att få åtkomst till och ibland infiltrera de stora amerikanska teknikföretagens interna nätverk.
 15. Jag har haft Facebook i över tio år och listan över appar som jag gett åtkomst till min profil under åren är skrämmande.
 16. Hackarna ska i flera fall ha fått åtkomst till it–systemen hos ”mindre, kommersiella anläggningar” inom enerigsektorn.
 17. Maria uppmanades därefter att klicka på en länk för att få åtkomst till ett formulär för skatteåterbäringen.
 18. Det är också via växter som ökenräven, vars åtkomst till vatten är begränsad i det vilda, får i sig vätska.
 19. – Det finns ingen anledning att inte implementera ett system där alla uppgifter som samlas in i enlighet med den här lagen krypteras, och sen kan låsas upp när till exempel polisen begär åtkomst till dem, säger Jacob Dexe.
 20. ”Därigenom har man även haft åtkomst till hemliga uppgifter som går att få fram i Transportstyrelsens olika it–system”, står det i utredningen.


Mer information om åtkomst och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är access en synonym till åtkomst. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.