Synonymer till åtminstone

Vi känner till 2 synonymer till åtminstone. Ordet åtminstone är en synonym till i alla fall och minst och kan beskrivas som ”inte mindre än, minst ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åtminstone samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till åtminstone

 1. i alla fall
 2. minst

Vad är motsatsen till åtminstone?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åtminstone.

Vad betyder åtminstone?

 1. inte mindre än, minst 

Hur böjs åtminstone?

 1. åtminstone

Hur kan ordet åtminstone användas?

Följande exempelmeningar visar hur åtminstone kan användas.

 1. syskonen träffas åtminstone en gång om året

Hur används ordet åtminstone i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet åtminstone används i vanlig text.

 1. Nu riskerar alltså Tsinghua Unigroup konkurs, eller åtminstone rekonstruktion, efter att statliga Huishang Bank lämnat in en konkursansökan till en tingsrätt i Peking.
 2. Det är åtminstone något, säger Ruslan, soldat från Odessa.
 3. En anledning till den här stora variationen i hur vi reagerar är att det finns åtminstone tre olika komponenter som styr upplevelsen av biverkningar efter en vaccination, förklarar Matti Sällberg.
 4. Jag tror att vi nu kan tala om ett slut för Gerb–eran, åtminstone med den nuvarande ledningen, säger statsvetaren Vessela Tjerneva från tankesmedjan ECFR (Europeiska centret för internationella relationer).
 5. I åtminstone tre månader hade maken varit deprimerad och de senaste två veckorna tyckte Karina att det hade eskalerat.
 6. Syftningar så avancerade att åtminstone jag vid flera tillfällen aldrig helt lyckats hitta fästet.
 7. Myndigheterna har kunnat bekräfta att åtminstone 70 av dem befann sig i huset när det rasade.
 8. Om vi ​​har problem med vanlig programvara som åtminstone är analytiskt, är maskininlärning en annan historia.
 9. – Om man vill vara diplomatisk kan man säga att det här åtminstone är mycket bättre än vad Toijerutredningen föreslog.
 10. Dessa delstater och territorier i och tillhörande USA har nått vaccinationsmålet, det vill säga att minst 70 procent av den vuxna befolkningen har fått åtminstone en vaccindos.
 11. Nu är det fritt fram att resa inom EU igen – åtminstone för den som är vaccinerad.
 12. – Relationerna är dåliga, men man kan åtminstone hoppas att de inte försämras, säger hon.
 13. Det finns åtminstone 220 barn med nederländskt medborgarskap i läger i Turkiet och Syrien, 75 procent av dem under fyra års ålder.
 14. Samtidigt är 24 kommuner och 1 region ett kvitto på att V och C faktiskt kan styra ihop, åtminstone lokalt.
 15. Jag har fått åtminstone en dos men har haft nära kontakt med en person som blivit sjuk i covid–19, måste jag isolera mig?.
 16. Enligt en ny enkät från Forrester planerar 70 procent av företagen i USA och EU att behålla möjligheten att jobba hemifrån åtminstone två dagar per vecka.
 17. Ordet "självförvållad" antyder åtminstone att Klarna inte utsatts för någon typ av attack som lett fram till incidenten.
 18. Bekännelser framtvingade under tortyr och hot har en lång historia som sträcker sig åtminstone från den spanska inkvisitionens sträckbänkar, via 1600–talets häxprocesser i Sverige och till 1930–talets skenrättegångar i Moskva mot Stalins rivaler.
 19. – Att de agerade utan synbar tanke på egen vinning, utan uppsåt att sälja någon produkt eller generera klick och likes gissar jag för många upplevdes som något oerhört exotiskt, åtminstone för människor födda efter, säg, 1989.
 20. Enligt räddningstjänsten var det åtminstone 15 personer i linbanevagnen när olyckan inträffade.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i alla fall en synonym till åtminstone. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?