åtminstone

åtminstone är synonymt med i alla fall och minst och kan beskrivas som ”inte mindre än, minst ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åtminstone och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till åtminstone

i alla fall, minst

Motsatsord till åtminstone

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åtminstone.

Vad betyder åtminstone?

 1. inte mindre än, minst 

Exempel på hur ordet åtminstone kan användas

 1. syskonen träffas åtminstone en gång om året

Exempel på hur ordet åtminstone används i svenska tidningar

 1. ”Andrev Walden skriver om insikten att man möjligen kan ha städhjälp, men i så fall åtminstone borde skämmas – och kanske säga till barnen att städerskan är en fe, så att de inte vänjer sig vid klassklyftorna.
 2. – Som jag känner i dag kommer jag åtminstone fortsätta till OS 2028.
 3. Varje örtvandring i Slottsskogen brukar resultera i att gruppen smakar på åtminstone 20 till 25 blad och örter.
 4. Nu har laget åtminstone tagit sina första allsvenska poäng efter återkomsten.
 5. Nu har de åtminstone tagit sina första allsvenska poäng efter återkomsten.
 6. Vad som kommer att ersätta dem är än så länge oklart, men det är tänkbart att coronaepidemin leder till ökat förtroende för offentliga lösningar – åtminstone för en tid.
 7. Regnområdet spås då röra sig i nordostlig riktning över Götaland och in i Svealand, åtminstone Värmlands och Örebro län.
 8. ”Dockorna” är den tionde i en serie kriminalromaner som ska följas av ”åtminstone ett par titlar till”.
 9. Vi menar inte att alla alternativ måste vara svenska, men vi behöver åtminstone en offentlig sektor som ger svenska bolag möjligheten att konkurrera på lika villkor som våra amerikanska motsvarigheter.
 10. I åtminstone tio år har en absolut majoritet av all handel skett via nätet, säger Stefan Adamsson, kriminalinspektör som i 14 år arbetat med människohandel, och som fram till för ett år sedan var en del av människohandelsgruppen i Region Väst.
 11. Det kan man, enligt Gudmund Toijer, kalla en principiellt stor förändring, åtminstone för de inblandade.
 12. I förra veckan slog Werlabs upp portarna för testning av antikroppar mot coronaviruset i 14 svenska städer, varpå det åtminstone i Stockholm snabbt bildades långa köer av människor som ville veta.
 13. Det var i mars som ägaren kom överens med staden att gratis låna ut hotellet till coronapatienter och överenskommelsen gäller åtminstone juli ut.
 14. Jag hade trott att ni åtminstone nu hade sett varför det här händer och sagt något om det men ni kan inte stå tillsammans med oss.
 15. Det är oklart hur utbrett respektive problem är men än så länge har Microsoft, om än inte löst något av dem, åtminstone hittat sätt att komma runt nio av tio.
 16. Folksamlingar med fler än 500 personer kommer att vara förbjudna åtminstone till den 31 augusti, eventuellt längre.
 17. För närvarande är åtminstone över 70 vaccin under utveckling och flera testas redan inom ramen för kliniska studier.
 18. En som tror att det finns en åtminstone 50–procentig chans till något helt annat nu, är professor Guy Standing.
 19. Efter ett par snarlika modeller verkar Apple nu på väg att göra ett rejält omtag i designen av telefonen, åtminstone om man ska tro den ofta träffsäkra analytikern Ming–Chi Kuo på TF International Securities.
 20. Enligt en undersökning från Gartner planerar nästan tre av fyra finanschefer att låta åtminstone fem procent av den personal som tidigare jobbade från kontor i framtiden arbeta på distans, även efter coronakrisen.
 21. De lokala förordningarna om att stanna hemma trädde i kraft den 17 mars, och kommer åtminstone att kvarstå till slutet av maj.
 22. Förekom det någonsin att de försökte starta ett jihad, eller åtminstone ett religiöst inspirerat uppror, mot sina kristna ägare?”.
 23. Philippe slår samtidigt fast att "nedstängningen har hjälpt oss att undvika åtminstone 62 000 dödsfall på en månad".
 24. Medan Sveriges hållning i coronakrisen gör att SHL–lagen åtminstone kan försäsongsträna har Schweiz en fullständig nedstängning.
 25. För att på kort sikt klara av coronakrisen bör fastighetsägare också omedelbart införa en hyresfri period som gäller åtminstone fram till den 30 juni.
 26. Till mångas besvikelse säger dock Cuomo att han inte siktar på presidentposten, åtminstone inte i nuläget.
 27. Det nya förbudet mot folksamlingar över 10 personer gäller från och med onsdag den 18 mars och fram till åtminstone den 30 mars.
 28. Anläggningarna i Borlänge och Hämeenlinna planeras att stängas under en vecka i månaden åtminstone i april och maj.
 29. Stationen började byggas på 1990–talet och väntas vara i bruk åtminstone till 2030.
 30. Kommissionen vill gärna ha en app som gäller för hela EU, men åtminstone ett informationsutbyte mellan olika länders appar.
 31. Det finns antagligen också ett element av att ”visst, det suger att jag förlorat jobbet, eller tvingas jobba hemifrån, men jag har åtminstone inte zombier som jagar mig”, säger Chris Ferguson.
 32. Inte ens den globala massutrotningen – i form av en miljökollaps – skulle drabba Amerika, åtminstone inte förrän allra sist, i allra sista minuten.
 33. Restriktionerna innebär att alla festivaler, evenemang och stora sammankomster förbjuds till åtminstone mitten av juli.
 34. Förlorar de jobbet kanske de söker asyl i stället och får på så sätt tak över huvudet, åtminstone för tillfället, säger Mikael Ribbenvik.
 35. Förordningen, som enligt Folkhälsomyndigheten kommer att gälla åtminstone fram till sommaren, kan sätta stopp för det.
 36. Tvärtom, vi lyfter upp möjliga risker för att myndigheterna tillsamman ska kunna åtgärda dem, få bort riskerna eller åtminstone minimera dem, säger han.
 37. Cupkaoset till trots – söndagens avslutande (?) träningsmatch blev åtminstone en tillställning som gav ett antal positiva signaler, tycker målskytten Hanna Bennison.
 38. ”Det vi tycker är rimligt är att man överväger att åtminstone ge läkare och socialarbetare möjligheten att lämna informationen vidare, om man bedömer att det finns risk att en annan människa skadas eller i värsta fall dödas”, säger utredaren Nils Öberg.
 39. I grunden handlar det om att det virus som orsakat det senaste utbrottet inte är nytt, åtminstone inte för dem som har till uppgift att reda ut taxonomin.
 40. – Jag tycker de är väldigt bra på att bli inspirerade av andra spelare på marknaden, svarar han i poddavsnittet, och lägger till att Volvo åtminstone kunde ha förändrat lite av sina texter om fordonet.
 41. Allt som allt har nästan 64 000 personer insjuknat och åtminstone 1 380 personer avlidit i Kina till följd av covid–19, sjukdomen som det nya viruset orsakar, enligt kinesiska myndigheter.
 42. Hon har möjlighet att ta emot en så kallat omställningsstöd från riksdagen i åtminstone ett år, motsvarande runt 58.
 43. Man kunde åtminstone sagt nazistisk politiker.
 44. – Det ger lite upprättelse och man känner åtminstone en viss trygghet i att de här människorna inte är ute på gatorna just nu och kan utsätta andra.
 45. Vi borde upptäckt det här tidigare och åtminstone informerat om det, säger han.
 46. Han åtalas också för att ha anskaffat samt överlåtit knappt sex kilo cannabis vid åtminstone 915 tillfällen på flera internetsajter.
 47. – Så här långt kan vi åtminstone konstatera att vit makt–aktörer på andra håll än Nordfront också drevar mot reklamen.
 48. Bolaget uppger att det här är mer energieffektivt än att odla sallader och örter i växthus, åtminstone på våra breddgrader.
 49. Analysen är inte riktigt klar än, men vi hyser gott hopp om att det ska klarna i åtminstone några av fallen, säger Mattias Andersson, kommenderingschef för Knut.
 50. Det stämmer inte alls, åtminstone inte om den sallad eller de örter man odlar också ska smaka gott och vara så näringsrika som möjligt.
 51. Några skäl att stänga gränser för inresor från Kina finns ändå inte, åtminstone inte än, betonas på presskonferensen.
 52. Förr eller senare kommer åtminstone Europa att bli tvunget att anstränga sig för att hantera Syrien och dess miljoner flyktingar.
 53. På vinylens tid kunde man åtminstone läsa det på etiketten, resonerar han.
 54. Napoli saknar åtminstone Kevin Malcuit.
 55. – Det vore skönt att få åtminstone någon examen avslutad.
 56. Phoenix gjorde sin premiärtur i november 2018 och har vid det här laget flugit åtminstone 80 timmar.
 57. Trenden är tydlig, chefsrollen blir mer pressad, åtminstone om man ska tro frekvensen av sjukskrivningar.
 58. –Jag får in åtminstone 75 filmer.
 59. Det finns dessutom ett utbildningsintyg som använts som underlag vid rekryteringen till åtminstone en myndighet, Kustbevakningen.
 60. Blidvädret väntas bestå åtminstone de närmaste tio dagarna, enligt SMHI.
 61. Rädslan för coronaviruset får konsekvenser för den globala ekonomin, men sparekonomen Frida Bratt på Nordnet manar svenska sparare – åtminstone långsiktiga sådana – att hålla huvudet kallt.
 62. Resultatet är åtminstone en otroligt mycket bättre skrivupplevelse.
 63. Enligt Bloomberg kommer det att vara den enskilt största injektionen av sitt slag sedan åtminstone 2004.
 64. Coronavirus är en virusgrupp, där åtminstone sju varianter kan smitta människor.
 65. Där har ett jaktlag jagat utan att behöva betala, åtminstone sedan 1980–talet.
 66. Hon förmodades vara död, eller åtminstone oönskad i officiella sammanhang.
 67. Efter att Wuhan, där viruset uppstod, isolerades har åtminstone tio andra städer i området gått samma väg, infört hårda reserestriktioner och stängt ner alla evenemang som drar mycket folk.
 68. Ändå är den tänjbar, åtminstone i vår uppfattning av den.
 69. Malin å sin sida, som lever med en bekymmerlös, alltigenom ångestfri, make, drömmer i hemlighet om att ha krokodiler i sitt badkar – då skulle det åtminstone finnas något att bråka om.
 70. De åker dit för att skriva och dansar åtminstone ibland på techno–klubben Berghain, alltid på dagtid.
 71. Förbudet har dock undantag, och omfattar exempelvis inte producenter av färskvaror som säljer sina produkter på marknader, åtminstone inte än.
 72. Att så framträdande medlemmar ur den brittiska kungafamiljen lämnar sina uppdrag har aldrig hänt, åtminstone inte under liknande omständigheter.
 73. – Om jag hade varit på plats hade jag varit väldigt högljudd och åtminstone pratat med styrelsen och turnerningscheferna för att försöka få till lösningar, säger Clijsters.
 74. Ett specialteam firades ner från helikopter för att installera ett bevattningssystem mellan träden som skulle hålla fuktnivån tillräckligt hög för att hindra eller åtminstone bromsa eldens framfart.
 75. Det gäller åtminstone för de som bor hos de kommunala bostadsbolagen, som på sikt ska omvandla personliga parkeringar till tillståndsparkeringar, något tidningen Hem och hyra var först ut att rapportera om.
 76. Wired får inga uppgifter om vilken storlek det blir på ssd–disken eller vad Playstation 5 kommer att kosta, men tidningen får åtminstone lov att kika på den nya handkontrollen, som sägs likna en Dualshock 4.
 77. – Neon kommer att bli av, åtminstone i mindre format.
 78. – Det här kommer att hålla på till åtminstone slutet av mars, säger han enligt SBS.
 79. Muscat hävdar att han absolut inte har något med mordet att göra men kritiken har varit kraftig mot honom, med antydningar om att han åtminstone sett till att skydda sin stabschef.
 80. En ljusstrimma skjuter iväg genom natthimlen och träffar planet, som tycks bli kvar i luften åtminstone en stund.
 81. Liksom konkurrenten Beyond Meat riktar sig Impossible Foods till köttätare som ska konverteras till vegetarianer, eller åtminstone dra ner på köttkonsumtionen kraftigt.
 82. Victor Hugos gamla kioskvältare har fått så många adaptioner, inte minst på bioduken, att åtminstone undertecknad kände sig rätt mätt inför pressvisningen – men det här visade sig vara något helt annat.
 83. – Det tycks ha förekommit oupptäckt hos människor i åtminstone årtionden och kan ha orsakat ytterligare oförklarade fall av hjärninflammation i regioner där viruset är endemiskt hos näbbmusbeståndet, säger hon.
 84. För att rädda åtminstone någon del av avtalet måste ett effektivt alternativt betalningssystem till dollarn komma i bruk.
 85. Iallafall om man omfamnar uttrycket ”oxveckor”, en kvarleva från det gamla bondesamhället som syftar till längre perioder utan långledighet – som de slitsamma veckorna mellan trettonhelgen och påsken (eller åtminstone sportlovet).
 86. Ska man lyckas som målvakt måste man älska pressen, eller åtminstone ha lärt sig att hantera den.
 87. Men just den här söndagen är, åtminstone till en början, gräsmattan vit i Ekängen när jag nöjt sopar bort några millimeter snö från trappan.
 88. Nu är vi så många som håller på med filmkritik men under 60– och 70–talet var han relativt ensam, åtminstone kändes det så.
 89. Trots det anser Roman Latypov att metron är det enda effektiva sättet att om inte minska, så åtminstone bromsa antalet bilar på vägarna.
 90. Det är åtminstone vad Samsung–läckaren som kallar sig Ice Universe uppger på Twitter.
 91. Mogadishus borgmästare, Omar Muhamoud, uppger att åtminstone 90 civila har skadats, enligt Reuters.
 92. Den stabilitet som länge kännetecknat det svenska politiska systemet, och som ännu gjorde det vid förra decennieskiftet, tycks åtminstone just nu vara förpassat till det historiska muséet.
 93. Men så var det alltså inte på 500–talet – enligt den nya studien åtminstone.
 94. EU räknar med att åtgärden ska rädda mer än 25 000 liv och förhindra åtminstone 140 000 svåra olyckor fram till 2038.
 95. Nu tickar klockan allt fortare, utsläppen måste åtminstone halveras inom tio år enligt forskarna, och varje år räknas.
 96. ” Men kurvorna borde ju åtminstone peka åt rätt håll och det gör de inte på något tydligt sätt just nu.
 97. Sällan har jag känt mig så okunnig och klumpig som när jag plaskar runt och försöker genomföra övningarna som är både tekniskt rätt svåra – åtminstone för mig – och fysiskt krävande.
 98. Även från advokaterna, som omgående inlett arbetet med den stora och komplicerade företagsrekonstruktionen, är det åtminstone hittills locket helt på.
 99. Enligt nuvarande regelverk fortsätter den fria tilldelningen av utsläppsrätter inom EU åtminstone fram till 2030.
 100. Den 7 januari 2013 var det 40,3 grader och eftersom många platser redan nu har haft över 40 grader flera dagar i rad tror meteorologerna att rekordet kommer att slås åtminstone en gång.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till åtminstone är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i alla fall en synonym till åtminstone. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.