åtog sig

Se även åtar sig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av åtog sig och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till åtog sig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till åtog sig.

Motsatsord till åtog sig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till åtog sig.

Vad betyder åtog sig?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av åtog sig.

Böjningar av åtog sig

  1. åtog sig

Exempel på hur frasen åtog sig kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen åtog sig används i svenska tidningar

  1. Makarna var självskrivna gäster på kungabarnens bröllop och när Madeleine och Chris flyttade från New York var det Lena Kaplan som åtog sig att försöka få deras exklusiva bostad uthyrd till rätt person.
  2. Överenskommelsen med Turkiet praktiskt taget stoppade flyktingströmmen när Turkiet i våras åtog sig att ta tillbaka dem som illegalt tar sig in i EU.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till åtog sig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.