ört

Vi hittade 7 synonymer till ört. Ordet ört är en synonym till banan och bolmört och kan bland annat beskrivas som ”växt som vissnar ner varje år, planta, blomma”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ört samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ört?

 1. banan
 2. bolmört
 3. förgätmigej
 4. grönsak
 5. kryddväxt
 6. maskros
 7. tomat

Vad är motsatsen till ört?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ört.

Vad betyder ört?

 1. växt som vissnar ner varje år, planta, blomma
 2. (botanik) växt med ej förvedade, utan mjuka stammar eller stjälkar

Hur böjs ordet ört?

 1. ört
 2. örten
 3. örtens
 4. örter
 5. örterna
 6. örternas
 7. örters
 8. örts

Hur kan ordet ordet ört användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet ört i svenska tidningar?

 1. På Åfallet några mil utanför Hallsberg har Viktor och Elin Säfve skapat en skogsträdgård där träd, bär, buskar, grönsaker och örter samverkar och gynnar varandra – på skogens villkor.
 2. Genom att smaka på örterna får man ett helt annat möte med naturen, man börjar titta på naturen på ett helt annat sätt, säger Johan Granbom.
 3. – Vi är absolut inte självförsörjande än, men vi odlar bönor, lök, örter, kål och en del nästan utdöda arter, som lokförare Bergfälts jätteärt, säger Tilde Möller.
 4. Rich’s kaffesurrogat bestod av en blandning av rostad råg och örten cikoria, även kallad vägvårda, som var ett vanligt inslag i många surrogat.
 5. Mynta är en annan klassisk ört.
 6. I den tropiskt varma odlingslokalen, med kapacitet för 1,3 miljoner plantor per år, har örter och sallader skördats och plockats.
 7. Det stämmer inte alls, åtminstone inte om den sallad eller de örter man odlar också ska smaka gott och vara så näringsrika som möjligt.
 8. – Jag skulle vilja baka fler salta bakverk, smaksatta med rotfrukter, örter och grönsaker i säsong.
 9. Svartvinbärsblad, kex, örter och en munkänsla som drar åt oljiga vinteräpplen.
 10. Med färskvaror som poblani chilli och tomatillo och direktimporterade örter och kryddor som epazote, achiote, huitlacoche och nopales kan man samtidigt dämpa hemlängtan bland stadens latinos och mexikaner.
 11. Hon vill börja odla örter utanför huset, ordna fler odlingskurser och kompostera matavfallet från Folkkök så att lokala odlare kan använda det som gödning.
 12. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja, strö över örter och chiliflakes och blanda.
 13. De har blivit mosaiker av blommor och örter, och huserar ett djurliv som har gett dem det väl smickrande smeknamnet ”Storbritanniens regnskogar”.
 14. ”Den karakteriseras av örter som mynta, oregano och timjan, vilket gör den lite speciell” berättar han.
 15. Det formligen sprudlar om Maria när hon berättar om ostens ryska historia, örter och kryddor och lagringsproblem.
 16. Ungefär detsamma kan sägas om echinacea, eller röd solhatt, den ört som är den aktiva substansen i en mängd olika anti–förkylningspreparat som bland annat säljs på apotek.
 17. Satsa istället på att ställa fram några goda oljor och örter i köket.
 18. I bergrummet långt under jord har 60 kvadratmeter källare förvandlats till en urban inomhusodling av grönsaker och örter.
 19. Tänk äpple, citronskal, mineral och örter.
 20. När du experimenterar med örter, kryddor och nya tillagningstekniker kommer du att inse att du kan dra ner på ohälsosamma fetter, socker och salt såväl som på de extra kalorier som finns i färdigrätter.


Mer information om ört och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är banan en synonym till ört. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.