överförfriskad

Synonymer till överförfriskad

berusad, påstruken, påverkad, rusig, överberusad, överfull

Motsatsord till överförfriskad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överförfriskad.

Vad betyder överförfriskad?

  1. som har fått i sig mer alkohol än vad som anses lämpligt

Exempel på hur överförfriskad används i svenska tidningar

  1. Varenda hemmafest slutar med att någon överförfriskad bekant vill att du ska hälsa statsministern någonting, trots att du på sin höjd skakat tass med honom en gång och ditt personliga inflytande över regeringens politik är obefintligt.
  2. En överförfriskad lettisk man, boende i Sydkorea och bekant av polisen, tog sig mitt under matchen ned i spelargången och ryckte åt sig ett antal klubbor.
  3. Det är återigen Sven Melander som gör rollen, men med 36 års drickande under bältet har figuren förvandlats från en överförfriskad semesterfirare till en tragisk människospillra.
  4. Henrik Stenson ”klappade” en kajman med järnklubban, en överförfriskad dam hittades sovande i en bunker, en annan dam plockade upp Justin Roses boll när den kom rullande och världens största gnagare, kabybaranen, syntes till och från på green.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av överförfriskad

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överfull en synonym till överförfriskad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.