överkomlig

överkomlig är synonymt med rimlig och acceptabel och kan beskrivas som ”som man kan klara av, rimlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överkomlig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till överkomlig

acceptabel, resonabel, rimlig, skälig

Motsatsord till överkomlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överkomlig.

Vad betyder överkomlig?

 1. som man kan klara av, rimlig

Böjningar av överkomlig

 1. överkomlig
 2. överkomliga
 3. överkomligt

Exempel på hur ordet överkomlig kan användas

 1. ett överkomligt pris
 2. en överkomlig uppgift

Exempel på hur ordet överkomlig används i svenska tidningar

 1. Hybridfordon är samtidigt mer överkomliga prismässigt än exempelvis rena batterifordon.
 2. – Paneler med kiselsolceller är vanligt förekommande eftersom de har ett överkomligt pris och kan omvandla lite drygt 20 procent av solens strålning till användbar elektricitet.
 3. Men i intervjun med Autocar framkommer det att prislapparna ska bli mer överkomliga framöver.
 4. Enligt Downing Street är det inte troligt att Huawei stängs ute i Storbritannien, bland annat för att säkerställa att 5G–nätet får ett överkomligt pris för brittiska konsumenter.
 5. Om man ponerar att Tyskland inte längre är vad de brukade vara, kan en grupp F med Tyskland, Schweiz och Georgien, med matcher i München och Budapest, vara ett relativt överkomligt alternativ.
 6. De stora vinsterna med reformen var att det från och med nu blev avsändaren, och inte mottagaren, som betalade för tjänsten, och att priset för portot kunde bli så överkomligt att även många som aldrig förut korresponderat brevledes fick råd att göra det.
 7. Ytterligare en utmaning för byggbolagen är en felmatchning mellan utbud och efterfrågan, där det finns en brist på överkomliga bostäder, som inte möts av bostadsutvecklare som är inriktade på de dyrare segmenten av marknaden.
 8. Le Havre har bara tagit en poäng på två senaste trots överkomligt motstånd.
 9. Till och med loungen, lika tom på människor som en döende stjärna, blir överkomlig.
 10. André den mer svårmodiga som långsamt lokaliserar det potentiellt överkomliga.
 11. Låg det kanske ett dna–test under granen i år? Intresset för våra rötter ökar och kyrkböckerna har fått konkurrens av den nya gentekniken som blivit överkomlig även för vanliga människor.
 12. På förhand var Slovakien ett överkomligt motstånd för Sverige i kvartsfinalen.
 13. Det innebär att man bygger upp blåljuskommunikation med kommersiellt gångbara radiofrekvenser så att den blir överkomlig i pris och bättre hänger med i den tekniska utvecklingen.
 14. Men det skulle visa sig vara ett klart överkomligt avstånd för den unge Hösflot Kläbo.
 15. Den var liten och överkomlig och hade ett hyfsat tangentbord.
 16. Den danska VM–lotten var desto mer överkomlig på pappret.
 17. Just nu gör molnlagring och andra tjänster att big data blir överkomligt vad gäller kostnader för de flesta företag, men det är en utmaning att dra nytta av satsningarna.
 18. Nu har Vänsterpartiet och regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet i förhandlingarna om höstbudgeten kommit överens om att ett system för statliga lån i nyproduktion av hyresrätter och studentlägenheter med överkomliga hyror ska utredas.
 19. Lite för sent, eftersom drömmen om en egen gård och jordbruksmarker innebar en tomt i de trakter som blivit över efter tidigare migranter och som var överkomliga för fattiga finnar.
 20. Vi åker hela vägen och jag tänker att tio minuter är överkomligt, vi åker genom ett industriområde och jag ser den perfekta våldtäktscenen framför mig, nästan klyschigt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till överkomlig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rimlig en synonym till överkomlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.