överslätande

överslätande kan beskrivas som ”som försöker framställa ett fel, en förseelse e.d. i en förskönande dager; som försöker nedtona, bortförklara, bagatellisera eller urskulda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överslätande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till överslätande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till överslätande.

Motsatsord till överslätande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överslätande.

Vad betyder överslätande?

  1. som försöker framställa ett fel, en förseelse e.d. i en förskönande dager; som försöker nedtona, bortförklara, bagatellisera eller urskulda

Böjningar av överslätande

  1. överslätande

Exempel på hur ordet överslätande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet överslätande används i svenska tidningar

  1. Kommunistregimerna i öst har inte minst i den svenska offentligheten ofta behandlats med en överslätande attityd.
  2. Mamman som misshandlas om och om igen av männen som kommer och går, som ändå ljuger överslätande både för läkaren som behandlar hennes krossade kindben och i rättssalen när en av männen till slut åtalas.
  3. Saker kallas vid sina rätta namn och därför är det klart som korvspad att man kallar en riktigt läskig jävel för ”ditt store svin!”, samtidigt som gubbsjuka män får nöja sig med det något överslätande epitetet ”gammel gris”.
  4. Att en förlåtande, på gränsen till överslätande, inställning till Sade har uppstått de senaste decennierna är egentligen inte så märkligt.
  5. Vi anser att detta är en alltför överslätande hållning från den förvaltning som har det centrala ansvaret för beroendevård och behandling med narkotikaklassade läkemedel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till överslätande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.