överspänd

överspänd är synonymt med exalterad och kan beskrivas som ”spänd till det yttersta, nervös”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överspänd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till överspänd

exalterad

Motsatsord till överspänd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överspänd.

Vad betyder överspänd?

  1. spänd till det yttersta, nervös

Böjningar av överspänd

  1. överspänd
  2. överspända
  3. överspänt

Exempel på hur ordet överspänd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet överspänd används i svenska tidningar

  1. Denna bön till maken formas som en sorts underlig, jagad, överspänd poesi, medan irritationen över barnen och deras ”omsorger”, söndagsmiddagar och annat som hon helt har glömt av, tar form i vanlig prosatext.
  2. De överspända popposerna som i övrigt genomsyrade albumet ”Isola” framstår som ett öppet mål för humorgruppen Varanteaterns parodier under namnet Knut.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till överspänd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är exalterad en synonym till överspänd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.