överspelad

överspelad kan bland annat beskrivas som ”överlistad av en bättre spelare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överspelad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till överspelad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till överspelad.

Motsatsord till överspelad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överspelad.

Vad betyder överspelad?

 1. överlistad av en bättre spelare
 2. inte aktuell, passerad

Böjningar av överspelad

 1. överspelad
 2. överspelade
 3. överspelat

Exempel på hur ordet överspelad kan användas

 1. backarna blev överspelade gång på gång
 2. många av Freuds teser är överspelade

Exempel på hur ordet överspelad används i svenska tidningar

 1. Men ju längre tiden går ju mer verkar paradfrågan om Västlänken överspelad, så vad händer nu?.
 2. Nu är det delvis överspelat.
 3. Men vet ni, det är dags att inse att januariavtalet är överspelat.
 4. Den kommunanställdes chef kommer inte vidta några fler åtgärder utan menar att händelsen är överspelad.
 5. Men är det så att Golf är överspelad som modell och att den saknar relevans? Absolut inte.
 6. Då ska man veta att Barregårds medicinska rapport är fyra år gammal (2014) och bygger på en luftkvalitetsutredning som är överspelad och visar att miljökvalitetsnormerna (MKN) för kvävedioxid inte överskrids.
 7. Jag tror att den här incidenten är överspelad, säger Moussa Faki Mahamat, ordförande i Afrikanska unionens kommission.
 8. Och även om många av de intellektuella strider som romanen kretsar kring kan tyckas vara överspelade idag finns det mycket som har hög samtidsrelevans.
 9. På Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, tror man att materielutredningens 168 miljarder redan kan vara överspelade.
 10. Monica Lindell Rylén tycker att blockpolitiken börjar bli överspelad.
 11. Tantbegreppet är ju ganska överspelat och uppluckrat i dag.
 12. Julhelgerna är som bekant överspelade, men klassikern ”Sunes jul”, som var julkalender 1991, är kanske att betrakta som tidlös.
 13. Men i förlängningen klev hittade just Wikstrand en öppen yta och kunde lägga in segerpucken i tomt mål efter att Fredrik Pettersson–Wentzel blivit överspelad.
 14. Så småningom dök en retur upp och med Brynäs målvakt David Rautio överspelad hade Emil Larsson i stort sett bara att sätta pucken i nätmaskorna.
 15. ” Jag vågar tro att den typen av gubbig arrogans blir överspelad med den yngre generation av kvinnor som nu är i färd med att ta Akademien i sin besittning.
 16. I den faktiska arbetsmarknadspolitiken kom den synen snabbt att bli överspelad, 1960–talets flyttlasspolitik byggde ju på tanken att människor skulle flytta dit jobben fanns.
 17. Att bygga elvägar är snart överspelat.
 18. Men regeringen bedömer att polisens egna kalkyler är överspelade.
 19. Inte bara att den linjära televisionens tablåer som band oss vid apparaterna vid en särskild tidpunkt blev överspelade, vi fick för första gången rekommendationer om fortsatt tittande som i dag är en av grundbultarna för tjänsterna.
 20. Det avslutades med att spanjoren Dani Quintana spelade in bollen till makedoniern Muarem Muarem, som utökade ledningen i det tomma målet efter att målvakten John Alvbåge blivit överspelad vid assisten.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till överspelad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.