översteg

Se även överstiger.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av översteg och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till översteg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till översteg.

Motsatsord till översteg

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till översteg.

Vad betyder översteg?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av översteg.

Böjningar av översteg

 1. översteg

Exempel på hur ordet översteg kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet översteg används i svenska tidningar

 1. I USA har det i flera dagar i följd rapporterats omkring 50 000 nya fall av coronaviruset och antalet döda översteg på måndagen 130 000, enligt ABC News.
 2. Jackan ska ha tillhört en person misstänkt för narkotikabrott, och ska ha haft ett värde som översteg personens inkomst.
 3. Skulderna översteg tillgångarna med råge och när alla försökte bli av med de värdelösa subprime–lånen och dumpa dem på någon annan började korthuset att rasa.
 4. I Tokyo översteg temperaturen för första gången 40 grader häromveckan (125 personer har dött) och i Death Valley i Kalifornien uppmättes i juli den högsta medeltemperaturen i planetens historia.
 5. Eftersom injektionen översteg den av Internationella antidopningsbyrån Wadas tillåtna gränsvärden kopplades den spanska antidopningsbyrån in.
 6. Solenergibolaget Etrion stod för siffror som översteg bolagets guidning.
 7. Bland de medelstora aktörerna presterade servicebolaget Coor ett justerat ebita–resultat i linje med analytikernas förväntan, med 9 procents organisk försäljningstillväxt och en extrautdelning som översteg konsensusprognosen.
 8. Servicebolaget Coor presterade ett justerat ebita–resultat i linje med analytikernas förväntan, med 9 procents organisk försäljningstillväxt och en extra utdelning som översteg konsensusprognosen.
 9. Under året har de redan utsetts till årets krog i Malmö av Nöjesguiden och enligt White Guide var de förra året Malmös näst bästa restaurang med en totalpoäng som översteg både Sture och Lyran.
 10. Swedish Match steg 7,4 procent efter att ha redovisat ett resultat som översteg analytikernas prognoser samt bjudit på en större utdelning till aktieägarna än väntat.
 11. Uppåt var det även för Electroluxkonkurrenten Whirlpool, vars resultat på onsdagskvällen översteg förväntningarna.
 12. Trots att upphandlingsanbudet översteg 370 procent för 2016 har någon ny upphandling inte initierats.
 13. Att den största konkurrenten i Europa, tyska Schaeffler, på måndagen släppte preliminära försäljningssiffror för det fjärde kvartalet 2017 som översteg guidningen stödjer en positiv syn på SKF, framhöll Pareto även.
 14. Inköpschefsindexet från ISM steg från 58,2 till 59,7 i december, vilket översteg förväntade 58,1 enligt Reuters.
 15. Hela sitt liv hade han dyra vanor och intressen som långt översteg saldot på banken.
 16. I Asien steg börserna överlag med Kina i topp sedan landets inköpschefsindex enligt Caixin översteg förväntningarna i Reuters prognossammanställning.
 17. Statistiska centralbyråns siffror över utlåningen visar en tydlig puckel i maj 2016, månaden innan amorteringskrav på nya lån som översteg 50 procent av bostadens värde trädde i kraft.
 18. Själv hävdar mannen att han ingen vinst gjorde – tröjintäkterna översteg knappt inköpspriserna, säger han.
 19. I de flesta vatten i landet översteg faktiskt de tidigare fångsterna av flodkräfta de fångster vi idag har av signalkräfta.
 20. Till slut gav hon med sig, under förutsättning att flygresan inte översteg en timme.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till översteg är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.