överväldigande

Vi hittade 8 synonymer till överväldigande. Ordet överväldigande är en synonym till enorm och antal och kan bland annat beskrivas som ”som gör ett starkt intryck, imponerande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överväldigande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till överväldigande?

 1. antal
 2. enorm
 3. fabulös
 4. monstruös
 5. mäktig
 6. oöverskådlig
 7. sanslös
 8. svindlande

Vad är motsatsen till överväldigande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överväldigande.

Vad betyder överväldigande?

 1. som gör ett starkt intryck, imponerande
 2. som gör (nästan ohanterbart) starkt intryck; (nästan ohanterbart) imponerande; stor (om t.ex. majoritet)

Hur böjs ordet överväldigande?

 1. överväldigande

Hur kan ordet ordet överväldigande användas?

 1. åklagaren lade fram överväldigande bevis för den åtalades skuld

Hur används ordet ordet överväldigande i svenska tidningar?

 1. En överväldigande majoritet av alla nya jobb skapas i små– och medelstora företag, varav många inte har kollektivavtal och därmed är beroende av att vi har fungerande lagstiftning, exempelvis en moderniserad arbetsrätt.
 2. – Det har varit väldigt mycket blandat, men jag skulle ändå säga att det varit överväldigande positiva reaktioner, säger Stina Nilsson.
 3. Det var inte förrän 2007 som parlamentet med överväldigande majoritet röstade för att modifiera själva grundlagen, vilket gjorde det omöjligt att häva Mitterands beslut.
 4. Den överväldigande majoriteten av det internationella samfundet enades om att stödja JCPOA–avtalet.
 5. ”Så mycket omtanke och kärlek som vi sett denna veckan är helt överväldigande.
 6. – Det var rörande och överväldigande att höra slutsatserna som de hade kommit fram till, sa den tidigare simmaren Kathrine Jörgensen.
 7. Sanders vinst ger honom vind i seglen inför de kommande primärvalen, men han misslyckas samtidigt att samla det överväldigande stöd han hoppats på.
 8. – Intresset har varit överväldigande med besök från över 20 organisationer i USA, Europa och Asien.
 9. Det finns överväldigande bevis för att 95 procent av all massa i universum består av något ingen ännu vet vad det är.
 10. Nu är det just det fallet högst sannolikt att det var Ryssland som låg bakom, bevisen är helt enkelt överväldigande, men tekniskt sett skulle Ukraina ganska enkelt kunnat flagga falskt och attackerat sig själva för att få Ryssland att framstå som skurkar.
 11. Folkgruppen sidama säger överväldigande ja till att bilda en egen, mer självstyrande region i Etiopien.
 12. Lagförslaget antogs mangrant av senaten i tisdags, och på onsdagen röstade representanthuset igenom det med nästan lika överväldigande majoritet, 417–1.
 13. Bland annat i den överväldigande versionen för stråkorkester på Musica Vitaes senaste album.
 14. Valfunktionärernas uppgift är inte bara att se till att regimvänliga kandidater får en överväldigande majoritet av rösterna.
 15. – När min man dog var det mycket överväldigande hur mycket folk brydde sig.
 16. Och man häpnar inför själva livet i novellerna, hur fasansfullt, smärtsamt och överväldigande det är, och hur fullständigt ovärderligt.
 17. En överväldigande majoritet av Kubas folk vill ha förändringar och normala förbindelser med omvärlden, även med USA.
 18. Låter den dundrande basen för tung och överväldigande, som att den grumlar ihop sig med övriga ljud? Eller är alla ljud tydliga och distinkta? Airpods Pro passerar detta test med beröm godkänt.
 19. Av de drygt 300 000 insatser som mätts under fem års tid, utgörs "en överväldigande andel" av just mat, enligt Karlsson.
 20. En överväldigande majoritet har hörsammat oss och lämnade sina hem, vilket gjorde att vi kunde lägga våra resurser på att försöka rädda husen.


Mer information om överväldigande och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är enorm en synonym till överväldigande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.