överväldigande

överväldigande är synonymt med enorm och antal och kan bland annat beskrivas som ”som gör ett starkt intryck, imponerande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överväldigande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till överväldigande

antal, enorm, fabulös, monstruös, mäktig, oöverskådlig, sanslös, svindlande

Motsatsord till överväldigande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överväldigande.

Vad betyder överväldigande?

 1. som gör ett starkt intryck, imponerande
 2. som gör (nästan ohanterbart) starkt intryck; (nästan ohanterbart) imponerande; stor (om t.ex. majoritet)

Exempel på hur ordet överväldigande kan användas

 1. åklagaren lade fram överväldigande bevis för den åtalades skuld

Exempel på hur ordet överväldigande används i svenska tidningar

 1. ”Så mycket omtanke och kärlek som vi sett denna veckan är helt överväldigande.
 2. – Det var rörande och överväldigande att höra slutsatserna som de hade kommit fram till, sa den tidigare simmaren Kathrine Jörgensen.
 3. Sanders vinst ger honom vind i seglen inför de kommande primärvalen, men han misslyckas samtidigt att samla det överväldigande stöd han hoppats på.
 4. – Intresset har varit överväldigande med besök från över 20 organisationer i USA, Europa och Asien.
 5. Det finns överväldigande bevis för att 95 procent av all massa i universum består av något ingen ännu vet vad det är.
 6. Nu är det just det fallet högst sannolikt att det var Ryssland som låg bakom, bevisen är helt enkelt överväldigande, men tekniskt sett skulle Ukraina ganska enkelt kunnat flagga falskt och attackerat sig själva för att få Ryssland att framstå som skurkar.
 7. Folkgruppen sidama säger överväldigande ja till att bilda en egen, mer självstyrande region i Etiopien.
 8. Lagförslaget antogs mangrant av senaten i tisdags, och på onsdagen röstade representanthuset igenom det med nästan lika överväldigande majoritet, 417–1.
 9. Bland annat i den överväldigande versionen för stråkorkester på Musica Vitaes senaste album.
 10. Valfunktionärernas uppgift är inte bara att se till att regimvänliga kandidater får en överväldigande majoritet av rösterna.
 11. – När min man dog var det mycket överväldigande hur mycket folk brydde sig.
 12. Och man häpnar inför själva livet i novellerna, hur fasansfullt, smärtsamt och överväldigande det är, och hur fullständigt ovärderligt.
 13. En överväldigande majoritet av Kubas folk vill ha förändringar och normala förbindelser med omvärlden, även med USA.
 14. Låter den dundrande basen för tung och överväldigande, som att den grumlar ihop sig med övriga ljud? Eller är alla ljud tydliga och distinkta? Airpods Pro passerar detta test med beröm godkänt.
 15. Av de drygt 300 000 insatser som mätts under fem års tid, utgörs "en överväldigande andel" av just mat, enligt Karlsson.
 16. En överväldigande majoritet har hörsammat oss och lämnade sina hem, vilket gjorde att vi kunde lägga våra resurser på att försöka rädda husen.
 17. Från det att han trädde in i hennes liv blev han hennes överväldigande kärlek.
 18. Det var överväldigande, säger hon hemma i det ljusa tv–rummet.
 19. Den överväldigande majoriteten är människor som vill göra rätt för sig.
 20. – DET VAR HELT överväldigande, så beskriver Adam Sheehan första gången han såg en av Xylems pumpstationer framför sig med hjälp av VR–teknik.
 21. Och hennes överväldigande succé under provsjungningen, den skulle förstöras.
 22. Det är ”överväldigande sannolikt” att Rysslands president Vladimir Putin själv beordrade mordförsöket på Sergej Skripal och att man skulle använda nervgiftet, sa den brittiske utrikesministern Boris Johnson tidigare i veckan.
 23. Det var aldrig något tvivel om att det här området skulle ge något annat än ett överväldigande stöd till att lämna EU, berättar lokale parlamentsledamoten Martin Vickers med stolthet i rösten.
 24. Det sedan decennier överväldigande motståndet mot sprutbyten.
 25. När IS förra året drevs ut höll kurderna en självständighetsomröstning där en överväldigande majoritet röstade för självständighet.
 26. För en överväldigande majoritet är det sant, men det är inte sant för alla.
 27. Men en överväldigande majoritet av världens länder anser att de är ockuperade delar av Georgien.
 28. Planen var att musikalen skulle vara en engångsföreteelse, men publikreaktionerna var så överväldigande positiva att de ger nya föreställningar på Maximteatern i mitten av mars.
 29. Trots överväldigande bevis frikänns de båda mördarna.
 30. Det blev som väntat ett överväldigande ”ja” när de närmare 1.
 31. Helheten är ändå överväldigande, särskilt i samspelet mellan musiker och dansare.
 32. En överväldigande majoritet av testdeltagarna ansåg att gamla böcker doftar choklad.
 33. En överväldigande majoritet har placerats eller sökt sig till flyktinglägret Kutupalong utanför Cox’s Bazar söder om Chittagong.
 34. Hon fyller även konsthallen med mytiska myrlandskap, som Sebastian Johans tycker är både otäcka och överväldigande vackra.
 35. Bakom sig har hon två överväldigande segrar i delstatsvalen på hemmaplan, vilket gör henne svår att komma åt för Merkels kritiker.
 36. Den senaste tiden har jag haft någon slags överväldigande ensamhet.
 37. En överväldigande andel av de anställda på båda myndigheterna är män.
 38. Men också här är mängden överväldigande och precis som skåpen är de virkade och stickade objekten i nyskick.
 39. Men den överväldigande majoriteten av fordonsstölder sker inte i samband med terrordåd.
 40. – Det var stort, väldigt överväldigande och jag blev väldigt rörd.
 41. Anledningen ska vara att publiciteten har blivit allt för överväldigande.
 42. Att världens dollarmiljardärer i regel också står för en överväldigande andel av skatteinkomsterna nämns dock inte.
 43. – Det är en överväldigande majoritet som är positiva bland de egna väljarna den dag hon skulle vilja bli språkrör, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio, till Aftonbladet.
 44. Det var överväldigande att höra.
 45. Hamnarbetarna, det förbund som en överväldigande majoritet har valt att organisera sig i, står beredda med ett antal förslag på lösningar.
 46. Snittåldern bland kvinnor ligger på 50 år, medan den för män – som inte oväntat utgör en överväldigande majoritet – uppgår till 54 år.
 47. I somras godkände EU–parlamentet med överväldigande majoritet ett betänkande där de vill se konkreta åtgärder mot planerat åldrande.
 48. – Det känns overkligt, helt överväldigande.
 49. Nu till filmfotografen Sophia Olsson vars kamera i Sameblod sveper över vidderna och verkligen levandegör den karga, överväldigande naturen.
 50. Komikern Emma Knyckare twittrade ut en idé om en mansfri festival – och fick omedelbar och överväldigande respons.
 51. En melankoliskt vacker film, så överväldigande att den fick verkligheten att te sig som en dröm.
 52. –Vi har mötts av ett överväldigande stöd från alla håll efter brandbombsattacken, och den här solidaritetsaftonen är något vi gör alla tillsammans, säger Dan Fibert, föreståndare för synagogan i Göteborg.
 53. Vinsten bestod, precis som i de tidigare säsongerna av "Allt för Sverige", av en släktträff – en överväldigande upplevelse.
 54. – Vi kan förvänta oss att stora delar av Silicon Valley kommer att sluta upp sig kring denna fråga ännu mer och göra sina röster hörda kring den överväldigande preferens som finns här borta om nätneutralitet.
 55. Om man bor i ett stort land med en överväldigande verklighet är det väldigt lätt att dra slutsatsen att man bara ska skriva om Amerika.
 56. Tom Waits sjunger orden på ett kathartiskt storslaget sätt, och man anar hur en livstid av tuff–kille–stoiskhet raseras inför den överväldigande sorgen.
 57. En överväldigande majoritet (79 procent) av de tillfrågade uppger att de gillar att lägga egentiden på tv–serier och filmer.
 58. Kenyatta vann en överväldigande seger i valet i slutet av oktober, efter att rivalen Odinga valt att bojkotta det.
 59. Det kan lätt bli lite överväldigande då.
 60. Responsen är överväldigande, vi känner att programmet fyller sin funktion och gör ett bra jobb.
 61. I regel erkänner ingen någonting om de inte har tagits på bar gärning eller bevisen är så överväldigande att det bara blir löjligt att neka.
 62. Andra problem är däremot fortfarande överväldigande.
 63. Den tekniska briljansen är överväldigande.
 64. Den överväldigande majoriteten av dem som omskärs har den bakgrunden.
 65. Så sent som för fyra veckor sedan beslutade förbundsdagen med överväldigande majoritet att förlänga det tyska Isaf–mandatet i Afghanistan med ytterligare ett år.
 66. Beslutet fattades efter en folkomröstning i december förra året, där överväldigande 98 procent av befolkningen röstade för en förändrad konstitution – vilket gör det möjligt för Paul Kagame att vinna valet som ska äga rum nästa år.
 67. Det var det året som Natos övning ”Able archer” uppfat­tades av ryssarna som en ny ”Operation Barba­rossa”, en manöver som plötsligt skulle gå över i ett överväldigande kärnvapenanfall.
 68. På Chrome OS betyder det i dagsläget ett val mellan det begränsade webbgränssnittet eller överväldigande Tweetdeck.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till överväldigande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är enorm en synonym till överväldigande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.