övervärdera

övervärdera är synonymt med överskatta och uppförstora och kan beskrivas som ”göra en för hög uppskattning av någots värde”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av övervärdera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till övervärdera

uppförstora, överskatta

Motsatsord till övervärdera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till övervärdera.

Vad betyder övervärdera?

 1. göra en för hög uppskattning av någots värde

Böjningar av övervärdera

 1. övervärdera
 2. övervärderad
 3. övervärderade
 4. övervärderades
 5. övervärderar
 6. övervärderas
 7. övervärderat
 8. övervärderats

Exempel på hur ordet övervärdera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet övervärdera används i svenska tidningar

 1. Jag säger inte att de är övervärderade men FAANG–bolagen har ju gått tämligen bra.
 2. När vägtrafiken, så som skett, återkommande övervärderas i prognoserna leder det väl till att Sverige byggt ut vägarna för att möta prognosens ökning i stället för verklighetens mindre ökning?.
 3. Men också där gör skulderna och övervärderade bostäder bolånetagarna i storstäderna mer sårbara.
 4. Ekonomin är mycket sämre än vad man uppgett, man har inte upprättat en kontrollbalansräkning, tillgångarna är övervärderade och man har tagit in en ny delägare, som dessutom bedömts ekonomiskt olämplig, utan att informera myndigheter.
 5. Men hon betonar också att penetration är övervärderat, man kan hitta andra sätt att ha sex.
 6. Om folk börjar säga "det är övervärderat, vi borde sälja" och så smäller det till, så blir vi som ett flockdjur – alla hänger på.
 7. Enligt den amerikanska blankaren Glaucus Research Group har europeiska marknader blivit övervärderade.
 8. Lundin Petroleum var upp mer blygsamma 0,2 procent efter en säljrekommendation från Investec, som anser bolaget övervärderat trots tillgångar i toppklass och menar att värdet är 130 kronor per aktie, 33 procent lägre än nuvarande kurs.
 9. Ecofys–konsulterna konstaterade därför i sin rapport att deras miljökostnader för solceller sannolikt var övervärderade.
 10. Däremot tycker hon inte att man ska övervärdera dem.
 11. – Det är ett provocerande uttalande, men jag tror inte att man ska övervärdera det, utan det handlar om transaktionerna i sig, säger hon.
 12. Nordea bedömer att Fingerprint Cards är kraftigt övervärderad.
 13. En annan sak, som vi väl alla har på känn men som algoritmerna skriver fram svart på vitt, är att vi gärna övervärderar vår smak – även inför oss själva.
 14. Skälet var att banken kraftigt övervärderat sin kreditportfölj.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till övervärdera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överskatta en synonym till övervärdera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.