Synonymer till överviktig

Vi känner till 5 synonymer till överviktig. Ordet överviktig är en synonym till fet och korpulent och kan beskrivas som ”som väger för mycket”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av överviktig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till överviktig

 1. fet
 2. knubbig
 3. korpulent
 4. mullig
 5. tjock

Vilka ord betyder nästan samma sak som överviktig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till överviktig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. fyllig
 2. fetlagd
 3. bastant
 4. rund
 5. fläskig

Vad är motsatsen till överviktig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till överviktig.

Vad betyder överviktig?

 1. som väger för mycket

Hur böjs överviktig?

 1. överviktig
 2. överviktiga
 3. överviktigare
 4. överviktigast
 5. överviktigaste
 6. överviktige
 7. överviktigt

Hur kan ordet överviktig användas?

Det saknas exempel på hur överviktig kan användas.

Hur används ordet överviktig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet överviktig används i vanlig text.

 1. En person som blir överviktig tidigt i livet kan få artros tidigt.
 2. – Genom att minska sockerkonsumtionen så minskar risken för att vi får fler och fler som blir överviktiga eller får fetma.
 3. – Nu har jag tappat minst sex kilo, men när jag blev inlagd på intensiven och var väldigt sjuk så var jag överviktig.
 4. Den kraftigt överviktige ledaren tros lida av kronisk gikt och har en lång rad laster.
 5. Trots att Pelle var överviktig, led av kol och var sjukare än han någonsin varit tidigare tog det lång tid innan han insåg hur allvarligt läget var.
 6. Även Lindberg De Geers skulptur i Växjö Jag tänker på mig själv, föreställande en underviktig kvinna och en överviktig, båda med konstnärens ansikte, har vandaliserats flera gånger.
 7. Den unge tränaren Ben Davison har spelat en nyckelroll i engelsmannen Tyson Furys resa från överviktig, deprimerad och självmordsbenägen tillbaka till världstoppen i boxning.
 8. Ungefär varannan svensk räknas som överviktig eller fet, det vill säga har ett kroppsmasseindex (BMI) på 25 eller mer.
 9. Samtidigt har Crowe sin storhetsperiod bakom sig och är lite överviktig, säger Nathan Larson.
 10. Men att jag ska äta middag med min son och ha en skrikande kvinna över mitt huvud som drar upp sin tröja och sätter en spruta i sin mage? En överviktig uppenbarligen sjuk kvinna.
 11. Hon säger att det är tråkigt att få negativa kommentarer för att hon äter nyttigt och tränar, och säger att en överviktig person inte hade fått motta samma typ av kritik för sina kostvanor.
 12. Då överviktig, aggressiv, utan något som helst konsekvenstänk.
 13. Forskarna på institutet för idrott– och näring har varje dag i sex månader obeserverat ett stort antal överviktiga personer som varje dag under perioden druckit antingen en liter vatten, en liter lättmjölk, en liter vanlig läsk eller en liter light–läsk.
 14. Han var 1,80 meter lång, lätt överviktig och hade högt blodtryck och dåliga tänder.
 15. Jeremiah Peterson har gått från att vara osäker, överviktig, lat och väga 130 kilo – till att se ut som vilken självsäker muskelknutte som helst på gymmet.
 16. Generöst bjuder han på sig själv som den överviktige konstnären CJ, som passerat sin storhetstid för länge sedan.
 17. Under 2016 var drygt 40 procent av de blivande mammorna överviktiga eller feta vid inskrivningen på mödravårdscentralen.
 18. I Skandinavien är de flesta patienter överviktiga.
 19. Han berättar att han varit överviktig i 30 år.
 20. Hälsopartiet lyckas visserligen göra överviktiga till samhällsekonomiskt kostsamma syndabockar – och således gestaltas det idiotiska och farliga i ett sådant tänkande, vilken grupp som än pekas ut.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fet en synonym till överviktig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?