övre

Vi hittade en synonym till övre. Ordet övre är synonymt med överst och kan bland annat beskrivas som ”som finns högre upp”. Ordet är motsatsen till nedre.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av övre samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till övre?

 1. överst

Vad är motsatsen till övre?

 1. nedre

Vad betyder övre?

 1. som finns högre upp
 2. som finns över något annat
 3. (Geografi) norra (se norr)

Hur böjs ordet övre?

 1. övre

Hur kan ordet ordet övre användas?

 1. hon stod i övre delen av backen

Hur används ordet ordet övre i svenska tidningar?

 1. Karolinska universitetssjukhuset meddelade i ett pressmeddelande den 27 oktober att det nu inte finns någon operationskö för cancer i övre bukhålan.
 2. Samma övre gräns gäller för invånare i Schweiz, där president Simonetta Sommaruga nyligen konstaterade att coronaepidemin håller på att förvärras.
 3. Tio års textproduktion sammanfattas och under läsning av de nära 700 sidorna blir övre högra hörnet allt tjockare av hundöron – ett smatterband av kulturhändelser, bildad samhällsanalys och stilistisk smartness.
 4. Att den svenska övre medelklassen, inte minst i Stockholm, alltså reser väldigt mycket mer än många andra länder.
 5. Riksdagens justitieutskott vill skärpa ett förslag från regeringen om en övre tidsgräns för hur länge en person får vara häktad.
 6. Det verkar också finnas en övre gräns för hur många emojier man ska använda.
 7. Det kan jämföras med resultatet för övre Norrland där 9 procent funderar på att flytta till en lantligare miljö och 11 procent vill ha ett arbetsrum i hemmet.
 8. Nu blir den övre gränsen istället 300 personer.
 9. På Youtube ser du videon i övre halvan av skärmen medan du kan läsa kommentarer eller bläddra bland andra videor i nederkant.
 10. Nu diskuterar man redan att ta bort den övre gränsen på 500 och låta de olika opera– och konserthusen själva bestämma vad som fungerar för just dem, på ett ansvarsfullt sätt.
 11. Järnmalmspellets förs in i den övre delen av ugnen och den produkt som bildas, små hårda kulor av järn, så kallad järnsvamp, rör sig långsamt nedåt i ugnen.
 12. Samtidigt finns ingen övre gräns för hur stor skogsträdgården kan bli.
 13. – Jag älskar Ivar Lo–Johansson! Alltså jag som växte upp i det där övre medelklassområdet, när jag läste honom i tonåren var det som att få en lektion i hur klassamhället och livet för kvinnor har sett ut.
 14. – Vår slutsats är att enklare munskydd utanför hemmet och utanför sjukvården verkar ha en liten eller obefintlig effekt på spridningen av övre luftvägsinfektioner, säger Marjukka Mäkelä, professor i allmänmedicin och ansvarig för utredningen.
 15. Vid kommunalval fanns ingen övre gräns och även företag hade rösträtt.
 16. Bruna dvärgar är större än de tyngsta gasjättarna – med en storlek från 13 jupitermassor till en övre gräns på 80 gånger solsystemets gigant.
 17. Enligt Folkhälsomyndigheten är det ganska vanligt att man förlorar luktsinnet, och därmed smaksinnet, under en tid i samband med infektion i de övre luftvägarna.
 18. Samma dag avlider den första svensken, en person i övre 70–årsåldern, i covid–19.
 19. Under drygt ett år har resenärer kunnat åka nattåg mellan Göteborg och övre Norrland samt Jämtland, utan att behöva byta i Stockholm.
 20. Men det övre skiktet på justitiedepartementet vill att straffet lindras och på tisdagskvällen, svensk tid, lämnades en ny rekommendation in.


Mer information om övre och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överst en synonym till övre. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är nedre motsatsen till övre.