övrig

övrig är synonymt med återstående och annan och kan bland annat beskrivas som ”återstående, ytterligare, som inte räknats upp”. Ordet används i uttrycket ”för övrigt” som betyder ”i fråga om alla andra omständigheter (än de nämnda); dessutom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av övrig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till övrig

annan, återstående

Motsatsord till övrig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till övrig.

Vad betyder övrig?

 1. återstående
 2. återstående, ytterligare, som inte räknats upp

Hur används övrig i uttryck?

 1. för övrigt = i fråga om alla andra omständigheter (än de nämnda); dessutom

Böjningar av övrig

 1. övrig
 2. övriga
 3. övrige
 4. övrigt

Exempel på hur ordet övrig kan användas

 1. bestämmelserna gäller i Sverige och de övriga nordiska länderna

Exempel på hur ordet övrig används i svenska tidningar

 1. Men effekterna av coronan, som drabbat Sävehof precis som landets övriga elitklubbar, upptar en stor del av arbetstiden.
 2. Nio länder håller idag världens övriga länder som gisslan.
 3. Nya Zeeland gör sig redo att testa tiotusentals personer och på onsdagen trädde omfattande restriktioner i kraft för Auckland samt något lättare restriktioner för övriga landet.
 4. Xbox Series X tycks för övrigt inte vara den enda konsolen Microsoft släpper senare i år.
 5. Efter en kortare språngmarsch kunde han triumferande återvända med påsen i hand, till applåder från parkens övriga besökare.
 6. Nej – sommardikten över alla andra är Harry Martinsons ”Juninatten” (1953) enligt läsarna, som rankar de övriga nominerade i nämnd ordning.
 7. Vi har fantastiska tränare på klubben – och övriga styrelseledamöter gör ett stort jobb.
 8. Bland de övriga författarna finns Jane Austen, Beatrix Potter, Roald Dahl, Winston Churchill och Rudyard Kipling.
 9. För Storbritannien och övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 12 augusti 2020.
 10. I övrigt lämnar tingsrätten inga ytterligare kommentarer, skriver Arne Åkerström.
 11. – Vi får nog räkna med att vi får en period i höst med ganska mycket uppflammande utbrott lite varstans i Europa och kanske också i världen i övrigt.
 12. Bortsett från det ökade intresset för fjällen fortsätter resandet i övriga landet att ligga på en betydligt lägre nivå enligt Telias analys.
 13. Kvinnans advokat, Per Oehme, svarar SVT Nyheter Öst via mejl att varken han eller hans klient har sett utredningen än och lämnar därför inga kommentarer i övrigt.
 14. Våra redaktörer tar emot dina uppgifter, det syns inte för övriga användare.
 15. Det finns också en kontrollgrupp av humlor som inte utsätts för något bekämpningsmedel alls för att jämföra deras beteenden mot övriga humlors.
 16. Däremot avråder UD fortsatt från icke nödvändiga resor till övriga länder i EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien.
 17. Precis som övriga partier fick L partistöd från Sveriges kommuner och regioner (SKR).
 18. Resor från Norge till övriga svenska län avråds, och den som ändå åker får räkna med att sitta i karantän vid återkomsten.
 19. Blanda med färsen och övriga ingredienser.
 20. Merkel vädjar då till övriga EU–länder att vara med och dela på de tyska fordringsägarnas förluster, åberopande den europeiska solidariteten.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till övrig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återstående en synonym till övrig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.