övrigt

övrigt är synonymt med annat.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av övrigt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till övrigt

annat

Motsatsord till övrigt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till övrigt.

Vad betyder övrigt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av övrigt.

Böjningar av övrigt

  1. övrigt

Exempel på hur ordet övrigt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet övrigt används i svenska tidningar

  1. I övrigt har inga oroligheter rapporterats under lördagskvällen som kan kopplas till några försök med koranbränningar.
  2. – Sen i övrigt vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundskapten.
  3. Orbáns familjeminister Katalin Novák är för övrigt ordförande i den rådgivande styrelsen i den förening som bjöd in Adaktusson till mötet i Colombia.
  4. Förvisso gäller sedan mer än 50 år en internationell överenskommelse som förbjuder kärnvapen i rymden, men FCO konstaterar att det i övrigt i princip inte finns några meningsfulla begränsningar kring vapen i rymden.
  5. I övrigt håller man koll på hur situationen utvecklar sig.
  6. Vad gäller deras aktiviteter i övrigt och vad som framkommit i efterhand tar jag naturligtvis helt avstånd ifrån detta.
  7. I övrigt bjuds vi på möjligheten att uppdatera en tabell med data från andra tabeller, samt diverse förbättringar av det interaktiva kommandoskalet, Query Planner och Write–Ahead logging.
  8. I övrigt kan vi inte säga någonting annat i nuläget, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.
  9. Xbox Series X tycks för övrigt inte vara den enda konsolen Microsoft släpper senare i år.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till övrigt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är annat en synonym till övrigt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.