acceptabel

Acceptabel är synonymt med dräglig och duglig och kan bland annat beskrivas som ”som kan accepteras, godtagbar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av acceptabel och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till acceptabel

användbar, dräglig, duglig, godkänd, godtagbar, gångbar, hyfsad, möjlig, resonabel, rimlig, skaplig, skälig, uthärdlig, överkomlig

Motsatsord till acceptabel

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till acceptabel.

Vad betyder acceptabel?

 1. som kan accepteras, godtagbar
 2. som kan accepteras, antaglig

Böjningar av acceptabel

 1. acceptabel
 2. acceptabelt
 3. acceptabla
 4. acceptablare
 5. acceptablast
 6. acceptablaste
 7. acceptable

Exempel på hur ordet acceptabel kan användas

 1. en acceptabel lösning
 2. det är inte acceptabelt att avskeda en kvinna för att hon blivit gravid

Exempel på hur ordet acceptabel används i svenska tidningar

 1. Brottslighet är aldrig acceptabelt, aldrig någonsin.
 2. I en simuleringsstudie som Uppsala universitet och Herrljunga Elektriska gjorde år 2018 kom forskarna fram till att andelen solel i Herrljungas nät inte fick överstiga 22 procent om spänningen skulle hållas på acceptabel nivå.
 3. De drivande föräldrarna i kärntruppen på torget utanför mötet har i nästan alla fall fått sina barn på acceptabla placeringar efter mycket bråk, men deras förtroende för staden är inte återupprättat.
 4. Om det har gått till så som det ser ut på filmen så är det inte acceptabelt, säger Lotta Berg, veterinär och forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som arbetar med slakt– och avlivningsfrågor.
 5. Och dessutom mer lönsamma, för de första riggarna hade inte gett någon acceptabel vinst för Arendal.
 6. Hon hittade en liten enkel, men helt acceptabel lägenhet som låg nära Camilas skola.
 7. Akademien stämde i december Nordfront för att ha publicerat dikter av Viktor Rydberg, Verner von Heidenstam och Esaias Tegnér då man ansåg att det inte är acceptabelt att texterna förknippas med sajtens nazistiska budskap.
 8. – En överenskommelse måste vara acceptabel för alla.
 9. Mot bakgrund av dessa perspektiv består egentligen barriären för laddning av el av att staten hittills inte triggar igång utvecklingen genom att komplettera bonus–malus med stöd för användarvänlig och acceptabel laddinfrastruktur.
 10. Då tycker jag att de här bostäderna borde evakueras, om man inte kunnat åtgärda problemen på ett acceptabelt sätt, säger Göran Pershagen.
 11. Lagrådet sågade förslaget och skrev att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.
 12. Men man kan säga att varje gång vi är ute myndighetsgemensamt så träffar vi på illegal arbetskraft som inte är acceptabel på något sätt och där människor far illa, säger Tallvik.
 13. Det är inte acceptabelt att försöka inskränka yttrandefriheten, mötesfriheten och demonstrationsfriheten, att påverka museer, hotell eller vad det är för någonting.
 14. Det här är inte acceptabelt, absolut inte acceptabelt, säger Birgitta Staaf Larsson.
 15. Även om det finns förklaringar till det låga tempot, är det inte acceptabelt.
 16. Om det varit någon annanstans i samhället hade det inte varit acceptabelt.
 17. – Det är klart att situationen under trettonhelgen inte är acceptabel och inget vi önskar ska vara ständigt återkommande, men tack och lov är det ju inte så, säger Eva Östblom.
 18. Det finns ingen anledning att störa trafiken i onödan, men vi kan se att det inte finns tillräckligt med information för att säga att flygsäkerheten är på en acceptabel nivå, säger Gunnar Ljungberg, sjö– och luftfartsdirektör på Transportstyrelsen.
 19. – Det finns rättspraxis som innebär att det är acceptabelt i undantagsfall att stänga för planering i förskolan, säger hon.
 20. Stadsbyggnadskontoret bedömer dock att sådan påverkan är acceptabel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till acceptabel är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dräglig en synonym till acceptabel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.