Synonymer till acceptabelt

Vi känner till en synonym till acceptabelt. Ordet acceptabelt är synonymt med ok.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av acceptabelt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till acceptabelt

 1. ok

Vad är motsatsen till acceptabelt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till acceptabelt.

Vad betyder acceptabelt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av acceptabelt.

Hur böjs acceptabelt?

 1. acceptabelt

Hur kan ordet acceptabelt användas?

Det saknas exempel på hur acceptabelt kan användas.

Hur används ordet acceptabelt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet acceptabelt används i vanlig text.

 1. – En idrottare förbereder sig i månader för en ”Grand Tour” och det är inte acceptabelt att allt arbete från familjen, staben och laget ska krossas på ett ögonblick i jakt på populäritet, säger ordföranden Gianni Bugno.
 2. Det är helt enkelt orimligt och acceptabelt.
 3. ”Det är inte acceptabelt att konsumenterna ska tvingas agera kreditgivare och låna ut sina pengar till företagen.
 4. Brottslighet är aldrig acceptabelt, aldrig någonsin.
 5. Om det har gått till så som det ser ut på filmen så är det inte acceptabelt, säger Lotta Berg, veterinär och forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som arbetar med slakt– och avlivningsfrågor.
 6. Akademien stämde i december Nordfront för att ha publicerat dikter av Viktor Rydberg, Verner von Heidenstam och Esaias Tegnér då man ansåg att det inte är acceptabelt att texterna förknippas med sajtens nazistiska budskap.
 7. Min förhoppning är att mina förslag för ett nytt bonus malus–system, stöd för kundvänliga och energieffektiviserande tilläggsfunktioner samt stöd för LEV–avdrag (se figur) är acceptabelt för både kunder, biltillverkare och staten.
 8. Då tycker jag att de här bostäderna borde evakueras, om man inte kunnat åtgärda problemen på ett acceptabelt sätt, säger Göran Pershagen.
 9. Lagrådet sågade förslaget och skrev att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.
 10. Det är inte acceptabelt att försöka inskränka yttrandefriheten, mötesfriheten och demonstrationsfriheten, att påverka museer, hotell eller vad det är för någonting.
 11. Det här är inte acceptabelt, absolut inte acceptabelt, säger Birgitta Staaf Larsson.
 12. Även om det finns förklaringar till det låga tempot, är det inte acceptabelt.
 13. Om det varit någon annanstans i samhället hade det inte varit acceptabelt.
 14. – Det finns rättspraxis som innebär att det är acceptabelt i undantagsfall att stänga för planering i förskolan, säger hon.
 15. – Det är inte acceptabelt, säger Stefan Löfven (S), som reagerar kraftigt på uppgifterna.
 16. När det blir jul så blir det lite lättare att vara mjuk, andlig och trosfylld, det blir mer acceptabelt då på något sätt.
 17. Det är då det inte blir acceptabelt med sådana oklarheter som finns kring Huawei.
 18. Kärlek mellan två män är inte vad vissa uppfattar som acceptabelt.
 19. I propositionen anges att det ska avgöras genom en helhetsbedömning där jämförelse görs med vad som är acceptabelt på arbetsmarknaden.
 20. Är det acceptabelt att till exempel i livesändning förtala sin expartner? Att hota andra? Att slåss? Vad gör det här med vårt samhälle på sikt? Jag har fler frågor än svar, men jag tycker att det är en viktig diskussion att föra.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ok en synonym till acceptabelt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?