Synonymer till acceptans

Vi känner till en synonym till acceptans. Ordet acceptans är synonymt med godkännande och kan beskrivas som ”accepterande, godkännande; tendensen/viljan att acceptera något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av acceptans samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till acceptans

 1. godkännande

Vad är motsatsen till acceptans?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till acceptans.

Vad betyder acceptans?

 1. accepterande, godkännande; tendensen/viljan att acceptera något

Hur böjs acceptans?

 1. acceptans
 2. acceptansen
 3. acceptansens
 4. acceptanser
 5. acceptanserna
 6. acceptansers

Hur kan ordet acceptans användas?

Det saknas exempel på hur acceptans kan användas.

Hur används ordet acceptans i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet acceptans används i vanlig text.

 1. Att uppmuntra och skapa förutsättningar för privatpersoner att bygga solelparker tillsammans kommer även vara en viktig del i att skapa acceptans och intresse för utbyggnaden av solelproduktionen.
 2. Men både debatten om transkvinnor i elitidrotten och Internationella olympiska kommitténs jakt på en lösning som kan vinna bred acceptans fortsätter.
 3. – För det är ju inte så att någon snabbt kommer och fixar felen – man får nog en större acceptans för sånt när man bor på landsbygden.
 4. Men när agila team granskar dessa berättelser och analyserar hur de ska genomföras inser de ofta att de olika egenskaperna måste behandlas separat för att klara berättelsens kriterier för acceptans.
 5. Boendeinflytande kan bidra till en smidigare process genom större acceptans för förändringar, även när det gäller effekter på hyran.
 6. En annan fördel som Elena Fersman ser är att algoritmerna runt oss kommer att vara med tillförlitliga, och att samhället kommer att ha större acceptans för ai.
 7. Under våren fanns en helt annan acceptans för nedstängning, bland annat eftersom många var mycket räddare än nu, enligt Jennifer Wegerup.
 8. Med den spännvidden har det varit svårt att hitta ett avtal med acceptans, säger Tomas Undin, förhandlingschef för teknikföretagen.
 9. Två viktiga uppgifter för bolagen är att skapa en acceptans hos allmänheten för hela flygkonceptet och den autonoma tekniken – samt att jobba upp ett kommersiellt sug.
 10. Det finns ideologiskt en uppseendeväckande acceptans även i kommunistiska Kina och i icke liberala Ryssland för privata mångmiljardförmögenheter i tät kontakt med statsmaktens överhöghet.
 11. ”Det finns även en acceptans från folk som annars kanske står på barrikaderna och är förbannande så fort man tar bort en parkering.
 12. – Det finns även en acceptans från folk som annars kanske står på barrikaderna och är förbannande så fort man tar bort en parkering.
 13. I filmen får vi också följa Karens Masons väg till acceptans och hur hon måste reda ut sin egen syn på synd och homosexualitet, som hon fått genom sin tro.
 14. Det säger alltså något om vår samtid att frenetiskt kontrollbeteende prioriteras framför desillusionering och acceptans av den mänskliga bristfälligheten.
 15. Christer kämpade för att hitta sig själv och för att finna acceptans.
 16. En viktig del av projektet handlar om att se hur en elväg kan integreras med elnätet, men även hur acceptansen för den här typen av laddning är – och värdet av den.
 17. Kärleksfull acceptans kan tvärtom ge energi att bekämpa dessa.
 18. De agerar för att en kulturell acceptans har tillåtits växa fram.
 19. Grovt förenklat kan man säga att resultatet av en lyckad transformation beror på kvalitén i den tekniska lösningen man vill införa, kompetensen hos den genomförande organisationen, och slutligen acceptansen hos den mottagande parten.
 20. Trots ett inledande motstånd vann 1800–talets radikala förändringar av Paris acceptans hos stadsborna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är godkännande en synonym till acceptans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på acceptans