Synonymer till acceptera

Vi känner till 16 synonymer till acceptera. Ordet acceptera är en synonym till godkänna och godta och kan bland annat beskrivas som ”säger ja till erbjudande; går med på, godkänner, välkomnar”. Ordet är motsatsen till underkänna.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av acceptera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till acceptera

 1. anta
 2. bevilja
 3. godkänna
 4. godta
 5. godtaga
 6. gå med på
 7. ja
 8. okej
 9. ratificera
 10. sanktionera
 11. skaplig
 12. svälja
 13. tillåta
 14. uthärda
 15. visst
 16. välkomna

Vilka ord betyder nästan samma sak som acceptera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till acceptera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. förmoda
 2. medge
 3. bifalla
 4. tillstyrka
 5. ponera
 6. tro

Vad är motsatsen till acceptera?

 1. underkänna
 2. neka

Vad betyder acceptera?

 1. säger ja till erbjudande; går med på, godkänner, välkomnar
 2. gå med på; finna bra nog

Hur böjs acceptera?

 1. acceptera
 2. accepterad
 3. accepterade
 4. accepterades
 5. accepterar
 6. accepteras
 7. accepterat
 8. accepterats

Hur kan ordet acceptera användas?

Följande exempelmeningar visar hur acceptera kan användas.

 1. han accepterade förslaget om en kompromiss
 2. Vi accepterar inte mobbning på den här skolan!
 3. hon kände sig aldrig accepterad av sin mans fina släkt

Hur används ordet acceptera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet acceptera används i vanlig text.

 1. Dock måste du acceptera att sänka ratten så mycket som möjlig för att förhindra att den döljer halva skärmen” skriver franska L’Automobile Magazine.
 2. För att som perfektionist inte fastna i ett ältande gäller det att försöka acceptera att det inte alltid går som man vill – och utvärdera varför.
 3. Det finns en annan sak som Konsumentverket också uppmärksammat och som finns med i de två tillsynsärendena – nämligen att nätbutikerna skriver i sina villkor att de accepterar Visa och Master card som är utfärdade i de nordiska länderna.
 4. Sonderingsuppdraget skulle då kunna gå till Ulf Kristersson (M), även om det inte tycks särskilt troligt att riksdagen skulle acceptera en borgerlig regering.
 5. Det hängde ju på att man skulle bli accepterad som spelare.
 6. – Har man accepterat en värdering om 20 miljarder på Polestar och en rimlig värdering på Lynk så blir värderingen av Volvo Cars väldigt attraktiv.
 7. – Jag vill leda Sveriges regering och är redo att undersöka möjligheterna att bli accepterad av riksdagen, säger Magdalena Andersson på en pressträff efter att ha träffat talmannen.
 8. Ulf Kristersson har nyligen haft kontakt med Annie Lööf, och säger att det är uppenbart att Centerpartiet kan acceptera en regering som ger Vänsterpartiet inflytande.
 9. Vi tänker inte acceptera deras självmordspakt, sa Asad Rehman till de tusentals åhörare som befann sig i parken Glasgow Green där marschen slutade.
 10. Ett tiotal ledamöter vägrar acceptera passen och hänvisar till att de kränker grundläggande mänskliga rättigheter.
 11. Företaget anser nämligen att Jörgen i och med sitt spelköp även accepterat ett medlemskap i deras kundklubb, där medlemmar får köpa produkter till lägre pris.
 12. Edge körs på Chromium–plattformen, accepterar Chrome–insticksprogram och fungerar smidigt och effektivt.
 13. Lösningen blir att acceptera gasspis, gasljus och gasvärme under vintern eller att skaffa en vedspis eller vedkamin.
 14. Moderbolaget Geely har inte gjort några fel men – menar Dagens Industri – USA kommer inte i längden acceptera en bil som styrs digitalt från Kina.
 15. – Att SD inte accepterar den liberala demokratin är ingen nyhet.
 16. – Vi accepterar inte den här militärkuppen för vi har lidit tillräckligt, säger 20–åriga Aye.
 17. Talibanernas talesperson, Zabihullah Mujahid, säger att inga förlängningar av deadline kommer att accepteras.
 18. Hade hans radikalisering sett likadan ut om det inte vore för den offentliga, accepterade debattens radikalisering?.
 19. Kollegan och jag återvände hem till vardagen igen och för Davod börjar ett nytt kapitel i jakten efter en plats i världen där han kan accepteras.
 20. Det här är inget som vi kommer att acceptera utan vi ska ha en organisation där vi har nolltolerans mot illegal påverkan och vi ska göra vårt yttersta för att stödja våra anställda så att de kan utföra sin myndighetsutövning, säger Axel Josefson.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är godkänna en synonym till acceptera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är underkänna motsatsen till acceptera.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på acceptera