Synonymer till access

Vi känner till 5 synonymer till access. Ordet access är en synonym till tillgänglighet och tillgång och kan beskrivas som ”tillträde, åtkomst, särskilt i datasammanhang”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av access samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till access

 1. resurs
 2. tillgänglighet
 3. tillgång
 4. tillträde
 5. åtkomst

Vad är motsatsen till access?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till access.

Vad betyder access?

 1. tillträde, åtkomst, särskilt i datasammanhang

Hur böjs access?

 1. access
 2. accessen
 3. accessens
 4. accesser
 5. accesserna
 6. accessers

Hur kan ordet access användas?

Det saknas exempel på hur access kan användas.

Hur används ordet access i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet access används i vanlig text.

 1. – Det hade precis blivit möjligt att följa presskonferensen på distans och jag hade begärt access, men hade ingen förberedd fråga och satt hemma i fleece.
 2. Under hans tid som ordförande för FCC har bland annat nätneutraliteten fått sig en törn, och internetoperatörer behöver inte redovisa eller leva upp till sina löften om bandbredd och andra tekniska egenskaper för accesserna.
 3. När det är gjort får hackarna fulla rättigheter i systemet, root access, och får olovligen tillgång till e–post, foton, kontaktlistor, gps–data och privata meddelanden.
 4. Den access han fick som ung, stilig, charmerande och kaxig, den världen finns inte längre, säger hon.
 5. – Sunet och universitetsnäten är inte så liberala längre, öppen, extern access har stängts ned för delar av nätverken på senare år.
 6. Dessutom ligger den planerade linbanestationen vid Järntorget på promenadavstånd från Västlänkens Hagastation med direkt access till regiontrafiken.
 7. – Vår uppgift är att utveckla nya mobilitetslösningar för konsumenter som vill ha friheten en bil kan ge men inte vill äga den utan ha enkel access när man så behöver.
 8. There is restricted access to the subway, commuter trains and buses.
 9. Färgen markerar din status – och access.
 10. På måndagen rapporterade Bloomberg News om att kinesiska myndigheter planerade att blockera inhemsk access till såväl kinesiska som utländska handelsplattformar för kryptovalutor.
 11. Och det är omöjligt för dig att få access.
 12. Fox News är Donald Trumps favoritkanal, vilket mer eller mindre gett australiensaren fri access till Vita huset.
 13. Efter 18 års ålder faller nivån markant, vilket troligen har att göra med eget arbete och direkt access till studiemedel.
 14. Att publicera sig utanför tidskrifterna är att helt skjuta sig själv i foten eftersom meriteringsvärdet för medicinska forskare är närmast noll, skriver professor Jonas F Ludvigsson i en slutreplik om open access.
 15. Professor Jonas F Ludvigsson anser (2/8) att öppen vetenskap – open access – är för dyrt, på grund av att vetenskapliga tidskrifter tar ut höga avgifter för att göra artiklarna fritt tillgängliga.
 16. Att helt lägga över ansvaret för öppen vetenskap – open access – på forskare är orimligt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillgänglighet en synonym till access. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?