Adam

Adam kan bland annat beskrivas som ”(bokstavering) bokstaven a i det svenska bokstaveringsalfabetet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Adam samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Innehåll på sidan

Vilka synonymer finns till Adam?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Adam.

Vad är motsatsen till Adam?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Adam.

Vad betyder Adam?

 1. (bokstavering) bokstaven a i det svenska bokstaveringsalfabetet
 2. ett mansnamn
 3. i den kristna och islamska läran den första människan på jorden, tillsammans med Eva urfader för hela människorasen

Hur böjs Adam?

 1. Adam
 2. adams

Hur kan ordet Adam användas?

Det saknas exempel på hur Adam kan användas.

Hur används ordet Adam i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Adam används i vanlig text.

 1. Har programlett några av Sveriges mest populära tv–program sedan debuten i Tur i kärlek tillsammans med Adam Alsing 1991.
 2. Connor Brown gjorde mål redan efter 22 sekunder, och tio minuter senare satte lagkaptenen Adam Henrique 2–0, assisterad av Brown.
 3. Adam Reideborn är säkerheten själv.
 4. Men vägen till VM–spel har inte varit spikrak för Adam Reideborn.
 5. VM–debuterande målvakten Adam Reideborn kunde inte göra mycket.
 6. Adam Reideborn, AK Bars Kazan, Gustav Backström, Örebro, Oscar Lindberg, Dynamo Moskva, Jesper Frödén, Andreas Wingerli och Jonatan Berggren, Skellefteå, samt Emil Larsson, Örebro.
 7. "Om du slänger upp en död katt på middagsbordet finns det ett som är helt säkert", skrev Johnson 2013, enligt politikreportern Adam Bienkov.
 8. – Han hade fått för sig att de inte var säkra, sa åklagaren Adam Gerol under en domstolsutfrågning.
 9. Vice–vd Adam Kiciński har fått be om ursäkt till sina anställda efter att kommentarer till ägarna läckt, där han kallat crunchen på företaget något som medierna blåst upp.
 10. – Vi har sett ett trendbrott de senaste veckorna, det verkar som att svenskarna är mer optimistiska inför sommarens resor än vad man var tidigare, säger Adam Györki, kommunikationschef på Tui i Sverige.
 11. minuten senare stängde Adam Tambellini matchen med ett mål i öppen kasse.
 12. Adam Gaudette, som till vardags spelar i Vancouver Canucks, hade efter ceremonin planerat ett framträdande till sin nyblivna fru.
 13. Även britten Adam Peaty slog världsrekord då han putsade sitt eget på 100 meter bröstsim med åtta hundradelar till 55,41.
 14. Demokraten Adam Schiff, ordförande för representanthusets underrättelseutskott, säger att Krebs och hans medarbetare har arbetat oförtrutet för att skydda det amerikanska valet.
 15. Hälsominister Adam Niedzielski säger att den närmaste veckan kommer att vara avgörande för att stoppa pandemin i landet, och att effekterna av de nya reglerna bör kunna synas om ungefär två veckor.
 16. Det är farligt och det blir faktiskt farligare och farligare, utan att låta som Johan Forssell (M) eller Adam Marttinen (SD) nu.
 17. Roglic lyckades skaka av sig totalledaren Adam Yates i slutet av den 153 kilometer långa bergsetappen mellan Pau och Laruns och har nu 21 sekunder ner till den nya tvåan i sammandraget, colombianske storfavoriten Egan Bernal.
 18. Adam, som killen heter, är huvudpersonen, liksom i den förra romanen av Ben Lerner som blev översatt till svenska, ”Atocha”.
 19. Programledaren Adam Alsing hedras av familj och vänner med den nystartade stiftelsen Adams Minne.
 20. Vi presenteras också för benediktinermunken Broder Adam, Buckfastbiets fader, som får problem med en ny abbot.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Adam

Läs mer om namnet Adam

Läs mer om namnet Adam på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Adam, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.