Synonymer till adenylcyklas

Vi känner till 2 synonymer till adenylcyklas. Ordet adenylcyklas är en synonym till adenylatcyklas och adenylylcyklas och kan beskrivas som ”(biokemi) ett transmembrant enzym som kan aktiveras av ett aktiverat (heterotrimert) G-protein (som ofta har aktiverats av en G-proteinkopplad receptor) och i cytosolen kan omvandla ATP till cAMP, som är en sekundär budbärare som ofta aktiverar proteinkinas A”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av adenylcyklas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till adenylcyklas

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet adenylcyklas och kan ofta användas istället.

  1. adenylatcyklas
  2. adenylylcyklas

Vad är motsatsen till adenylcyklas?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till adenylcyklas.

Vad betyder adenylcyklas?

  1. (biokemi) ett transmembrant enzym som kan aktiveras av ett aktiverat (heterotrimert) G-protein (som ofta har aktiverats av en G-proteinkopplad receptor) och i cytosolen kan omvandla ATP till cAMP, som är en sekundär budbärare som ofta aktiverar proteinkinas A

Hur kan ordet adenylcyklas användas?

Det saknas exempel på hur adenylcyklas kan användas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är adenylatcyklas en synonym till adenylcyklas. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet adenylcyklas

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet adenylcyklas.

Bild med texten adenylcyklas