Synonymer till adjungera

Adjungera kan bland annat beskrivas som ”accepterar som tillfällig medlem (t.ex. i en styrelse)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av adjungera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till adjungera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till adjungera.

Vad är motsatsen till adjungera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till adjungera.

Vad betyder adjungera?

 1. accepterar som tillfällig medlem (t.ex. i en styrelse)
 2. (kanslisvenska) uppta eller förordna en tillfällig ledamot i en kommitté eller ett kollegium (i allmänhet utan rösträtt)
 3. (matematik) lägga till, vidhäfta

Hur böjs adjungera?

 1. adjungera
 2. adjungerad
 3. adjungerade
 4. adjungerades
 5. adjungerar
 6. adjungeras
 7. adjungerat
 8. adjungerats

Hur kan ordet adjungera användas?

Följande exempelmeningar visar hur adjungera kan användas.

 1. hon adjungerades på styrelsens möte som tillfällig ledamot

Hur används ordet adjungera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet adjungera används i vanlig text.

 1. Elena Fersman är forskningschef för området artificiell intelligens på Ericsson samt adjungerad professor inom cyberfysiska system vid KTH.
 2. Det är mycket allvarligt, säger Johan Kuylenstierna, adjungerad professor i naturgeografi vid Stockholms universitet och vice ordförande i Klimatpolitiska rådet.
 3. Två år är rimligt, säger Ali Mirazimi, adjungerad professor i virologi vid KI.
 4. Detta i form av klubbens vd Lennart Ivarsson samt advokaten Tom Pripp, som även är adjungerad styrelseledamot i föreningen.
 5. Gunnar D Hansson är docent i vid Litteraturvetenskapliga institutionen och adjungerad professor vid Litterär gestaltning, Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.
 6. Uppenbarligen är detta gjort av någon som inte är duktig på statistik, säger Bring, adjungerad professor i statistik.
 7. och adjungerad professor vid universitetet i Georgetown.
 8. Enligt Charlotta Björklind, legitimerad psykolog och adjungerad lärare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet handlar graden svartsjuka mycket om hur man som barn lärt sig relatera till sig själv och andra människor.
 9. Teklemariams kritik tillbakavisas av riksvalberedaren Katrin Wissing som sitter som adjungerad i den lokala valberedningen sedan partistyrelsen tog över i höstas.
 10. ”Bosse Karlssons beslut att lämna ordförandeskapet i Domarkommittén väcker stor respekt, men jag och Förbundsstyrelsen har bett Bosse kvarstå i kommittén som adjungerad.
 11. Åren 1973–1975 var han konstnärlig ledare för Stiftelsen filmverkstan, mellan 1992 och 2001 var han rektor för Dramatiska Institutet, därefter adjungerad professor fram till 2003.
 12. Young, adjungerad professor i näringslära vid New York–universitetet.
 13. – Fortfarande vet vi ganska lite om vad som finns i dessa fiberbankar och om det sker läckage av miljögifterna, säger Jan Andersson, adjungerad professor vid Mittuniversitetet.
 14. Han var adjungerad professor i Kanada och är även en av initiativtagarna till den återkommande forskarkonferensen International Summer School on Aging, som nyligen genomfördes i Vancouver.
 15. Han sitter som adjungerad medlem i Socialdemokraternas verkställande utskott.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på adjungera