administrera

Synonymer till administrera

bestyra, förvalta, greja, handha, hantera, inrätta, ordna, sköta, system, åtgärda

Motsatsord till administrera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till administrera.

Vad betyder administrera?

 1. ägnar sig åt planering och skötsel av (t.ex. ett företag); förvaltar
 2. leda planering och skötsel av någon verksamhet (exempelvis företag, institution eller någon del inom den offentliga sektorn) för denna verksamhets bästa

Exempel på hur administrera används i svenska tidningar

 1. Enligt åtalet ska mannen, som förnekar brott, ha administrerat Flugsvamp 2.
 2. Men bara genom miljoner individers medvetna agerande, inte genom en uppenbarelse av klokhet hos de som administrerar stat eller kommuner.
 3. En 31–årig man åtalas nu vid Stockholms tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott för att ha administrerat marknadsplatsen.
 4. Det handlar om en 26–årig man, från Lund, som misstänks för att ha administrerat en marknadsplats för illegala droger på Darknet, en krypterad del av internet.
 5. Christel Prinsén som är vän med flera av företagarna och som administrerar gruppen har skrivit över hundra inlägg sedan i maj.
 6. Han är en av de två mycket erfarna advokater som fredagen utsågs att administrera Nynas rekonstruktion, och som är en av de största företagsrekonstruktionerna i Sverige på flera år.
 7. "Det vore ett svek mot våra väljare att administrera denna nerskärningspolitik", säger Bjuvs S–ordförande Stefan Svalö i ett pressmeddelande.
 8. Antingen lär Labour behöva dumpa både sitt socialistiska program och sin partiledare för att få administrera en ny folkomröstning.
 9. Flera personer har i tidigare förhör vittnat om att Giuliani var spindeln i nätet i Ukrainakampanjen, samt att han ingick en särskild grupp tillsatt för att administrera den av Demokraterna påstådda utpressningen.
 10. Förutom brottsförebyggande myndigheter får även Kronofogden och Skatteverket tillgång till systemet – den senare är den som ska administrera systemet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av administrera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är handha en synonym till administrera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.