Synonymer till advokat

Vi känner till 6 synonymer till advokat. Ordet advokat är en synonym till försvarare och jurist och kan bland annat beskrivas som ”juridiskt utbildad person som kan hjälpa folk i rättsliga frågor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av advokat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till advokat

 1. fackman
 2. försvarare
 3. försvarsspelare
 4. jurist
 5. ombud
 6. åklagare

Vad är motsatsen till advokat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till advokat.

Vad betyder advokat?

 1. juridiskt utbildad person som kan hjälpa folk i rättsliga frågor
 2. (titel för) person vars yrke är att genomföra rättsliga processer och juridiska uppdrag åt klienter; för advokat i Sverige gäller dessutom att man är medlem av Sveriges advokatsamfund

Hur kan ordet advokat användas?

Det saknas exempel på hur advokat kan användas.

Hur används ordet advokat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet advokat används i vanlig text.

 1. Attacken var inte riktad mot skolan eller specifikt de två lärarna – att det var just de två som utsattes var en slump, enligt vad 18–åringens advokat Anders Elison tidigare berättat.
 2. – Regeringen har i sitt beslut varken nämnt eller beaktat att samerna som urfolk har grundlagsskyddade rättigheter både i grundlagen och enligt internationell rätt, säger advokat Lisa Länta till Dagens Nyheter.
 3. Han och advokaten Björn Hurtig ska nu analysera domen och ta ställning till eventuell överklagan.
 4. De fick även skicka sina texter till såväl sin advokat som till polisen innan släpp, för att försäkra sig om att inte bryta mot restriktionerna igen och hamna i fängelse.
 5. Med dagens analysmetoder tror Johanna Björkman, advokat och dna–expert, att fler fall liknande Malins kommer att kunna nå en lösning.
 6. Men advokat Björn Hurtig meddelade på morgonen i tingsrätten att han anser att det finns hinder för fortsatt huvudförhandling då åklagaren gjort en justering av gärningsbeskrivningen.
 7. Men något bud kom aldrig och nu berättar Bayrak att hans advokater hade gett honom fel mejladress och att han därför inte kunde kontakta Raine Bank, som sköter försäljningen.
 8. ”Jean–Luc Brunel hade alltid vidhållit sin oskuld och hade intensifierat sina ansträngningar för att bevisa det”, säger hans advokater i ett uttalande.
 9. – Jag skulle föredra att ledas av en advokat framför en lögnare, kommer han att avgå?.
 10. Förloraren slapp i alla fall betala dyra advokater.
 11. Hans advokat Björn Attnarsson säger att han i nuläget inte kan kommentera hur hans klient ställer sig till misstankarna.
 12. – Inget barn ska behöva räkna med risken att bli skottskadad när man är ute och leker en sommarkväll, konstaterade advokat Malin Rådström, barnens målsägarbiträde, när rättegången inleddes.
 13. Enligt hans advokat Chip Lewis förvärrade sjukdomen en rad tidigare hälsoproblem.
 14. Hans advokat vill i nuläget inte uppge hur han ställer sig till misstankarna.
 15. Hans advokater lämnade in en överklagan kring beslutet att deportera honom, och nu har en domstol beslutat att serben inte kommer att deporteras före en domstolsförhandling på måndag, skriver AFP.
 16. – Hon kommer att få sitta i fängelse i åtminstone några år, säger advokaten David Ring, som har följt fallet på nära håll, till nyhetsbyrån AP.
 17. Som exempel nämner de att Haijbys advokat heter Örn i serien, ett namn de hittat på för boken.
 18. Nu har 28–åringen via sin advokat valt att överklaga domen till hovrätten.
 19. Han nämner att det finns andra personer på platsen som har haft kläder som motsvarar ungefär hans klädstil, säger mannens advokat, Mats Enström.
 20. Det som är lite synd är att man inte har inväntat klandret, säger klubbens advokat Jan Lindén till NSD.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är försvarare en synonym till advokat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på advokat

Hur mycket tjänar en advokat?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som advokat. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.

Bild till ordet advokat

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet advokat.

Bild med texten advokat