Synonymer till advokat

Vi känner till 6 synonymer till advokat. Ordet advokat är en synonym till försvarare och jurist och kan bland annat beskrivas som ”juridiskt utbildad person som kan hjälpa folk i rättsliga frågor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av advokat samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till advokat

 1. fackman
 2. försvarare
 3. försvarsspelare
 4. jurist
 5. ombud
 6. åklagare

Vad är motsatsen till advokat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till advokat.

Vad betyder advokat?

 1. juridiskt utbildad person som kan hjälpa folk i rättsliga frågor
 2. (titel för) person vars yrke är att genomföra rättsliga processer och juridiska uppdrag åt klienter; för advokat i Sverige gäller dessutom att man är medlem av Sveriges advokatsamfund

Hur böjs advokat?

 1. advokat
 2. advokaten
 3. advokatens
 4. advokater
 5. advokaterna
 6. advokaternas
 7. advokaters
 8. advokats

Hur kan ordet advokat användas?

Det saknas exempel på hur advokat kan användas.

Hur används ordet advokat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet advokat används i vanlig text.

 1. Puigdemont har även företrätts av samma advokater som Valtònyc i Belgien.
 2. Hans advokat Peter Gillberg avböjer att uttala sig i fallet.
 3. Joe Biden jobbade en kort tid som advokat innan han gav sig in i politiken.
 4. Enligt The New York Times vill nu Britney Spears advokat att pappan ska utredas för brott eftersom han ”godkände allt” som Britney Spears utsatts för.
 5. Åklagare Pernilla Nilsson har åtalat honom för mordförsök, men 15–åringens advokat hävdade vid rättegångsstarten att dådet i stället ska bedömas som grov misshandel.
 6. ”Vi är alla övertygade om att det här var ett sabotage och att man försöker att sätta dit Hannah”, säger hennes advokater i ett färskt uttalande.
 7. – Det här är en historisk och mycket stor dag för invånarna i Flint, som äntligen kan se att rättvisa börjar skipas, säger en av invånarnas advokater, Ted Leopold.
 8. Som advokat har Jamila Sadeq kämpat för att demokratisera Syrien under flera revolter mot regimen.
 9. – Det här handlar om en långvarig konflikt i Biskopsgården bland olika konstellationer, säger Lars Salkola, 19–åringens advokat.
 10. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger advokat Emil Olors, som försvarar 22–åringen.
 11. Bannon har kallats som vittne till det särskilda utskott i representanthuset som undersöker attacken, men hälsar via sin advokat att han inte ”kan svara på förfrågan om dokument och vittnesmål”, rapporterar bland andra nyhetskanalen CNN.
 12. Många av dessa kom ut från polisstationen och var lite oroliga, men de får bra hjälp och uppföljning av bra folk och advokater i XR!.
 13. I rapporten granskas också hur grovt kriminella på olika sätt har kopplingar till tjänstemän, advokater, poliser och politiker.
 14. Dock åkte hon sedan hem eftersom hon var "åksjuk", meddelar hennes advokat Min Min Soe.
 15. Maria Kolesnikova nekar till brott, precis som hennes advokat Maxim Znak som samtidigt döms till tio år i fängelse, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass och oppositionen i Belarus.
 16. Jag kontaktade advokater, alla tänkbara medier, ingen ville granska det som hände.
 17. Inför den första rättegångsdagen poängterade Støjbergs advokater att det inte är en granskningskommission som kommer leverera någon dom.
 18. Hon avfärdar brottsanklagelserna som politiskt motiverade och den 21 augusti sade en av hennes advokater att Áñez hade försökt ta sitt liv då folkmord lades till på listan över brott som hon anklagas för.
 19. Då begärde jag en advokat, eftersom jag kände att jag behövde juridiskt stöd, berättar han.
 20. Vi översatte hoten, gick igenom hela utredningen på 24 sidor, skaffade fram mer bevisning och pratade mycket med advokaten.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är försvarare en synonym till advokat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på advokat