Synonymer till afrikansk

Afrikansk kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med Afrika”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av afrikansk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till afrikansk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till afrikansk.

Vad är motsatsen till afrikansk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till afrikansk.

Vad betyder afrikansk?

 1. som har att göra med Afrika
 2. som rör Afrika

Hur böjs afrikansk?

 1. afrikansk
 2. afrikanska
 3. afrikanske
 4. afrikanskt

Hur kan ordet afrikansk användas?

Det saknas exempel på hur afrikansk kan användas.

Hur används ordet afrikansk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet afrikansk används i vanlig text.

 1. Mali har varit i kontakt med privata ryska företag och bett om hjälp för att stärka säkerheten i det konflikthärjade afrikanska landet.
 2. – Phiomicetus anubis är en ny nyckelart av val, och en avgörande upptäckt för egyptisk och afrikansk paleontologi, säger Abdullah Gohar, som lett studien, till Reuters.
 3. I västvärlden har en stor del av befolkningen fått sin första dos medan vaccinationstäckningen ligger på några få procent eller strax över noll procent i flera afrikanska länder.
 4. Avtalet gäller dock ej migranter från andra afrikanska länder – som också skickas tillbaka i strid med internationella konventioner.
 5. En polis i Hälsingland trotsade en avslagen semesteransökan, reste till afrikanska Seychellerna och sjukanmälde sig via sms från paradiset.
 6. Under de följande två åren reste han till flera afrikanska länder för att samarbeta med utredare.
 7. Attacken ägde rum på en arena i staden Galmudug inför ett besök av det afrikanska landets premiärminister Mohamed Hussein Roble.
 8. Egypten möter under lördagen Togo i en gruppspelsmatch i de afrikanska mästerskapen.
 9. Presenten var ett namnbyte på den lilla afrikanska monarkin från Swaziland till Eswatini, som betyder ’swaziernas land’ på siswati, det bantuspråk som är modersmål för en majoritet av befolkningen.
 10. Det ledde till en klassisk förstasida i rött, designad av konstnären Damien Hirst, med rubriken ”NO NEWS TODAY” och handlade om aids–epidemin som då drabbat en rad afrikanska länder.
 11. Att Trump uttryckt sig hånfullt om Afrika har varit på tapeten förut, i synnerhet i början av 2018, då flera källor nära presidenten berättade att han kallat afrikanska stater för "skithålsländer" (shithole countries).
 12. Som vuxna var de uppemot 40 meter långa och vägde 70–80 ton, tio gånger så mycket som en stor afrikansk elefant.
 13. Kenya och Djibouti konkurrerar om den plats som är avsedd för afrikanska länder, men det dröjer ytterligare en dag innan saken är beslutad.
 14. Vid ett annat tillfälle jämförde hon de boenden som upprättats för migranter vid den amerikansk–mexikanska gränsen med ”fängelsehålor” som använts i den afrikanska slavhandeln.
 15. Till exempel vad gäller din analys av 1800–talets olika ideologiska regimer, såsom borgerliga ”ägandesamhällen” i Frankrike och Storbritannien, ”slavsamhällen” i USA och Brasilien, och ”kolonialsamhällen”, som Indien och afrikanska länder.
 16. Men folkhälsan i Sverige är mer jämlik än i många andra länder, särskilt de utan väl utbyggd sjukvård eller en allmän sjukvårdsförsäkring – något som oroar när smittan nu sprids på den afrikanska kontinenten.
 17. I de afrikanska länderna finns det i snitt endast nio IVA–platser per en miljon invånare, enligt WHO och i och med de långa avstånden riskerar människor att inte få vård i tid.
 18. Organisatörerna var mâles, afrikanska muslimer, och planen gick ut på en lika oväntad som våldsam resning söndagen den 25 januari.
 19. Men kunskap om afrikanska länders inbördes storlek skulle det alltså krävas en pandemi för att uppnå.
 20. Kina bygger i detta nu ett afrikanskt center för smittoskydd på 90 000 kvadratmeter i utkanten av huvudstaden Addis Abeba.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.