Synonymer till agenda

Vi känner till 6 synonymer till agenda. Ordet agenda är en synonym till dagordning och program och kan bland annat beskrivas som ”dagordning, mötesplan, lista över saker som ska tas upp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av agenda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till agenda

 1. dagordning
 2. plan
 3. program
 4. schema
 5. tidsplan
 6. tidtabell

Vilka ord betyder nästan samma sak som agenda?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till agenda. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tidsschema
 2. lista

Vad är motsatsen till agenda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till agenda.

Vad betyder agenda?

 1. dagordning
 2. dagordning, mötesplan, lista över saker som ska tas upp
 3. schema, tidsplan, upplägg för hur något ska genomföras tidsmässigt
 4. avsikt eller ambition i ett visst sammanhang

Hur böjs agenda?

 1. agenda
 2. agendan
 3. agendans
 4. agendas
 5. agendor
 6. agendorna
 7. agendornas
 8. agendors

Hur kan ordet agenda användas?

Följande exempelmeningar visar hur agenda kan användas.

 1. Vad står på agendan i dag?

Hur används ordet agenda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet agenda används i vanlig text.

 1. – Det här att säkerställa att alla – vem man än är, varifrån man än kommer och vilken religion man än tillhör – ska kunna röra sig tryggt och fritt är högt på vår agenda.
 2. Om man läser statistiken så är man manipulativ och har en politisk agenda.
 3. Att vinna slaget om den hybrida arbetsplatsen, där en del jobbar från kontoret och andra från hemmet, som många tror pandemin kommer att mynna ut i verkar stå överst på alla it–jättars agenda just nu.
 4. – Vi har saknat en offensiv agenda från regeringen, både globalt och nationellt, som på ett helt annat sätt kan minska utsläppen, om man fokuserar på rätt saker, säger hon.
 5. VW har flaggat för att digitalisering av bolagets anläggningar står högt på agendan, och som en del i detta har man nu satt en ny typ av förarlösa transportfordon i drift på fabriksgolvet i Ungern.
 6. Erdogan och Putin vill gärna utmåla de aktuella frågorna som västerländsk imperialism, men även om idén om ”väst” kan vara enkelspårig så ser Mia Liinason flera exempel på hur aktivister skiljer på västs inflytande och den konservativa agendan.
 7. Det som står högt upp på agendan nu är att minska CO2–utsläpp i hela kedjan från produktion till leverans.
 8. Mänskliga rättigheter, etik och arbetet mot klimatförändringar står högt på agendan för familjen Wallenbergs noterade investmentbolag Investor.
 9. Att det kommer en mer offensiv agenda snart.
 10. Provinsen är fattig och höjd levnadsstandard står högt på agendan.
 11. Hon är dock en politisk spelare själv, med sina egna politiska agendor.
 12. – Målet var ju att få upp detta på agendan, att få det till debatt.
 13. Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord får höras oemotsagt, och detta på skattefinansierad kanal som säger sig vara opartisk och oberoende av privata särintressen”, skriver mamman i anmälan.
 14. Att Obama under sin presidenttid hade klimatfrågan högt på agendan och målmedvetet arbetade med att förbättra relationerna till Kina var en av förutsättningarna för att världen kunde få ett Parisavtal 2015.
 15. Argument som absolut stämmer, men som lär avskräcka de konsumenter som har längre resor på agendan.
 16. I franska filmer handlar det oftast om att skapa en atmosfär utan att direkt ha någon tydlig agenda – och det är befriande.
 17. – I normala fall när vi är ute på fältet så brukar det handla om att reportern har satt upp en agenda med inbokade intervjuer med personer som spelar roll för reportaget.
 18. Det blir i stället partiet som, när det kommer till omröstningar i Washington, är beroende av att få med sig valda representanter som kan ha en egen agenda.
 19. Från Mike Pence vill hon höra mer om agendan för Trumpregeringens nästa mandatperiod.
 20. För Demokraterna står rättsreformer högt på agendan, efter månader av protester mot rasism och polisvåld mot svarta.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dagordning en synonym till agenda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?