agil

Agil är synonymt med rörlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av agil och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till agil

rörlig

Motsatsord till agil

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till agil.

Vad betyder agil?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av agil.

Böjningar av agil

  1. agil
  2. agila

Exempel på hur ordet agil kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet agil används i svenska tidningar

  1. – Du ska inte bara kunna jobba agilt, du ska också trivas i en agil miljö eftersom vi är ett så snabbrörligt bolag och ofta jobbar mot rörliga mål.
  2. Och vi har också inspirerats av mjukvaruutveckling och gått från vattenfallsmetodik till en mer agil verksamhetsmetodik.
  3. Att vara mer passionerad och agil i sitt sätt att förhålla sig omvärlden.
  4. Med ett arbetssätt som grundar sig i en agil metodik arbetar teamet i sprintar för att testa, prototypa och rulla ut nya tjänster och produkter, alltid med slutmålet att göra kundernas vardag tryggare.
  5. Med ett flexibelt ekosystem och en agil arbetsmetodik kan förändringar göras snabbt.
  6. Den historien länkas sedan till en berättelse om ett it–företag (läs Google), om trendbegrepp som agil eller lean (hämtat från Toyota) eller pokerspelande eller kanske hur Disney värkte fram sin senaste succé med filmen ”Frost”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till agil är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rörlig en synonym till agil. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.