AI

AI är synonymt med artificiell intelligens.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av AI och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till AI

artificiell intelligens

Motsatsord till AI

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till AI.

Vad betyder AI?

 1. artificiell intelligens

Böjningar av AI

 1. AI

Exempel på hur ordet AI kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet AI används i svenska tidningar

 1. Google säger att de kommer att lägga till nya funktioner som drar nytta av Google Cloud, hybrid– och multi–moln–arkitekturer, utvecklingsplattformar för AI och maskininlärning, livscykelhantering, säkerhet och verktyg för samarbeten och produktivitet.
 2. Riskkapitalbolagens intresse för unga startups inom AI har skjutit i höjden på kort tid.
 3. Allra flest cancerfall upptäcktes dock när resultaten från AI och människa slogs ihop.
 4. – När vi nu fortsätter att investera i teknologi i världsklass, där nya innovationer som AI och maskininlärning ingår, är de här nya investeringarna varmt välkomna.
 5. I det nya projektet samarbetar Cavnue bland annat med GM, Ford, BMW, Toyota, Honda, Waymo, Argo AI och Tusimple.
 6. – Företagen har ofta en stor installerad bas av automationssystem som nya tekniker såsom AI, maskininlärning, 5G och molntjänster inte är anpassade för.
 7. Genderify är en ny webbtjänst som lovar att kunna identifiera någons kön genom att en AI analyserar deras namn, mejladress och användarnamn.
 8. Enligt Gartner är det alltså en bra idé att investera i system som hanterar arbetsplatsen och håller reda på hur resurserna ska fördelas och schemaläggas – system som använder sig av AI och internet of things och där data samlas in via sensorer.
 9. – Jag tillbringade det första decenniet av min karriär inom AI och tänkte att noggrannhet med modellerna var det viktigaste.
 10. Inom områden som AI och industri 4.
 11. Men när det gäller nya tekniker som AI och automatisering är det snarast en underdrift.
 12. Med en global datatrafik som mer än fördubblas vart fjärde år, samt ökande fokus på redan insamlat data genom maskininlärning och AI, blir därför frågan om datacenter och deras stora miljöpåverkan en högst central fråga.
 13. Vill du veta mer om hur det hela fungerar kan du besöka Google AI Blog.
 14. Konsultjätten lyfter AI och analysverktyg som viktiga teknikområden för det gemensamma arbetet, men naturligtvis ingår även andra tekniska områden.
 15. Det finns också möjlighet att hoppa på en 7,5–poängskurs som redan är igång och som handlar om certifiering av säkerhetskritiska system eller gå en mooc om AI.
 16. Vi måste se och förstå potentialen med AI.
 17. Vill du veta mer om förändringarna kan du besöka Google AI Blog.
 18. Öppna data är motorn i AI.
 19. – Utan en stabil grund så finns inte heller möjligheten att använda AI och deep/machine learning, som ger företag möjlighet att bättre förutse och förstå sina kunders behov och utifrån det anpassa och skapa nya erbjudanden, arbetssätt och produkter.
 20. Artificiell intelligens gjorde det möjligt för Googles ai att identifiera lungcancer i patienter ett år innan läkare gjorde detsamma.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till AI är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är artificiell intelligens en synonym till AI. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.